Πιλοτικό πρόγραμμα των RWE - Saitec για τη δοκιμή υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε βαθιά νερά

tags :
Πιλοτικό πρόγραμμα των RWE - Saitec για τη δοκιμή υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε βαθιά νερά
To κοινό πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται "DemoSATH"

Νέους τρόπους εγκατάστασης και εκμετάλλευσης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε βαθιά νερά, θα δοκιμάσουν από κοινού η γερμανική RWE μαζί με την ισπανική εταιρεία Saitec Offshore Technologies.
Ειδικότερα, οι εταίροι θα ξεκινήσουν τη δοκιμή μιας πλωτής πλατφόρμας για ανεμογεννήτριες από την ακτή των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία το επόμενο έτος σε ένα κοινό πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται "DemoSATH".
Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η συλλογή δεδομένων και η απόκτηση γνώσεων σχετικά με την πραγματική ζωή από την κατασκευαστική περίοδο, την λειτουργία και συντήρηση της μονάδας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Παράλληλα, το πιλοτικό έργο θα διαρκέσει 3,5 έτη, εκ των οποίων οι 18 μήνες προορίζονται για τον προγραμματισμό και την κατασκευή των εγκαταστάσεων, ακολουθούμενος από διετή φάση λειτουργίας.
«Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για πλωτά αιολικά πάρκα παγκοσμίως. Ειδικά σε χώρες με βαθύτερα παράκτια ύδατα, αυτό ανοίγει ελκυστικές ευκαιρίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Renewables Anja-Isabel Dotzenrath.
Τέλος, το project αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια του έργου θα τροφοδοτηθεί στο ισπανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης