Πετρέλαιο

Baker Hughes: Άνοδος στις εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου

Baker Hughes: Άνοδος στις εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου

Προστέθηκε  μια πλατφόρμα την εβδομάδα έως τις 21 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 679

Ο αριθμός εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου  στις ΗΠΑ αυξήθηκε για μια τρίτη  συνεχόμενη εβδομάδα παρόλο που η ανάπτυξη του μεγαλύτερου σχηματισμού σχιστόλιθου της χώρας επιβραδύνεται καθώς οι παραγωγοί περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι εταιρείες προσέθεσαν μια πλατφόρμα την εβδομάδα έως τις 21 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 679, το υψηλότερο από την εβδομάδα της 20ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Baker Hughes.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 853 ενεργές εξέδρες.
Τα συμβόλαια αργού των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 53 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κέρδους τους.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωση του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν περίπου 53 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2020 και 52 δολάρια για το 2021. Αυτό συγκρίνεται με μέσο όρο 57,04 δολαρίων το 2019.
Η εξέλιξη του πετρελαίου, πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 208 μονάδες κατά μέσο όρο το 2019 μετά την άνοδο κατά 138 το 2018, καθώς οι εταιρείες έρευνας και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις προκειμένου να ικανοποιήσουν των μετόχων για καλύτερες οικονομικές αποδόσεις ένα περιβάλλον χαμηλών τιμών ενέργειας.
Η αμερικανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα προβλέπει ότι η παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 18.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάρτιο σε ρεκόρ 9,18 εκατομμυρίων bpd, ενισχυμένο από τη άνοδο στη λεκάνη της Permian, η οποία βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να γίνουν ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο.
Ωστόσο, η παραγωγή στην Permian του Τέξας και του Νέου Μεξικού αναμενόταν να παρουσιάσει τη μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Σεπτέμβριο, ενώ η παραγωγή προβλέπεται ότι θα παραμείνει στραθερή ή θα μειωθεί στους άλλους έξι μεγάλους σχηματισμούς σχιστολιθικού.

Οι driller θα μπορούσαν να μειώσουν τις επενδύσεις στην παραγωγή πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν φέτος, αφού οι τιμές μειώθηκαν για παράγωγα φυσικού αερίου (NGL) όπως το προπάνιο και το βουτάνιο, τα οποία ήταν ένα επικερδές υποπροϊόν της λειτουργίας τους.
Η αμερικανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε ότι 30 E & Ps ανέφεραν εκτιμήσεις δαπανών για το 2020, γεγονός που συνεπάγεται μείωση κατά 12% σε ετήσια βάση το 2020.
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, παρέμεινε αμετάβλητος σε110.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 791. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης