Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΠΟΣΠΗΕΦ: Στις 14 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη η Ετήσια Εκδήλωση της Ομοσπονδίας

ΠΟΣΠΗΕΦ: Στις 14 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη η Ετήσια Εκδήλωση της Ομοσπονδίας
Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, η διοίκηση και εκπρόσωποι του ΔΑΠΕΕΠ, στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, παράγοντες της ενεργειακής αγοράς καθώς και πλήθος παραγωγών
Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται η ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 14 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Φέτος το «παρών» θα δώσουν μέλη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, η διοίκηση και στελέχη του ΔΑΠΕΕΠ, στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, παράγοντες της ενεργειακής αγοράς καθώς και πλήθος παραγωγών.

Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Παρασκευή 13 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ενημέρωση από στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, την ΠΟΣΠΗΕΦ και το ΥΠΕΝ.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης περσινής διοργάνωσης (δείτε εδώ και εδώ), στην οποία έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 250 άτομα, η συμμετοχή στη φετινή εκδήλωση αναμένεται να υπερβεί κάθε προηγούμενο.

Ομιλίες και συζητήσεις

Το έντονο ενδιαφέρον επενδυτών και μελών των συλλόγων της Ομοσπονδίας για την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών μονάδων υπό το νέο καθεστώς στήριξης (feed in premium), και οι σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΠΕ αναμένεται να κυριαρχήσουν στις παρουσιάσεις, τις ομιλίες και τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 11:00 με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τους προσκεκλημένους και τους συνοδούς τους. Παράλληλα, από τις 13:00 έως τις 20:00 στους χώρους του ξενοδοχείου θα διοργανωθούν τεχνικές, θεσμικές και εταιρικές παρουσιάσεις, με επίκαιρα θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος .

Παρουσιάσεις για το Χρηματιστήριο Ενέργειας και τους διαγωνισμούς της ΡΑΕ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των τεχνικών και θεσμικών παρουσιάσεων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις κατασκευαστών φωτοβολταϊκών πάρκων και πάνελ, καθώς και τραπεζών για τη χρηματοδότηση νέων έργων.

Παράλληλα, θα υπάρξουν εισηγήσεις από στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ και του ΔΑΠΕΕΠ, όπως επίσης και από εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τους διενεργούμενους διαγωνισμούς. Επίσης, προγραμματίζονται παρουσιάσεις για το υφιστάμενο μοντέλο της ενεργειακής αγοράς (mandatory pool) και κυρίως για το Target Model, με επίκεντρο τον τρόπο με τον οποίο η έναρξη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας θα επηρεάσει τη δραστηριοποίηση των επενδυτών στον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

Η Κεντρική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20.00, με κεντρικό ομιλητή υψηλόβαθμο στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ. Το επίσημο δείπνο (buffet) θα παρατεθεί στις 21.30 στην αίθουσα Grand Pietra, η οποία εντυπωσιάζει με την πετρόκτιστη αρχιτεκτονική και την επιβλητική οροφή της.

Online Χορηγός Eπικοινωνίας είναι το WorldEnergyNews.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης