Ερώτηση βουλευτή της ΝΔ για την ανάπτυξη μικρών φωτοβολταϊκών στη Φθιώτιδα

Ερώτηση βουλευτή της ΝΔ για την ανάπτυξη μικρών φωτοβολταϊκών στη Φθιώτιδα
Η ερώτηση αναφέρεται σε δύο προβλήματα

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να κατασκευάσουν φωτοβολταϊκά συστήματα περιορισμένης ισχύος κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, κ. Γ. Οικονόμου.
Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρεται σε δύο προβλήματα. Στο πρόβλημα κορεσμού του δικτύου που παρατηρείται σε πολλές περιοχές του νομού μας αλλά και στο θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιώτες που θέλουν να αξιοποιήσουν το φ/β για ενεργειακή εξοικονόμηση αλλά δεν διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους στα αντίστοιχα μέρη.

Το κείμενο της ερώτησης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μικρής ισχύος

Στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αγρότες αλλά και ιδιώτες επενδυτές για την κατασκευή και εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μικρής ισχύος.

Σύμφωνα όμως με τις απαντήσεις που παίρνουν από τον ΔΕΔΗΕ, το υφιστάμενο δίκτυο είναι κορεσμένο, ενώ δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός αναβάθμισής του για το άμεσο μέλλον.Ταυτόχρονα, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο οι ενδιαφερόμενοι για κατασκευή φωτοβολταϊκών προκειμένου να καλύψουν μέρος των ενεργειακών τους αναγκών να μην έχουν τις αντίστοιχες ελεύθερες επιφάνειες που απαιτούνται στους χώρους για τους οποίους προορίζεται η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα σε ικανό αριθμό παραγωγών (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΑΔΜΗΕ) να αναλάβουν την πρωτοβουλία και το κόστος αναβάθμισης του δικτύου στην περιοχή ενδιαφέροντος τους, προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί η κατασκευή του φωτοβολταϊκού που επιθυμούν;

2) Εξετάζει η κυβέρνηση να δοθεί η δυνατότητα του virtual net metering στις περιπτώσεις σαν και αυτές που αναφέρονται παραπάνω;

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr