Φυσικό Αέριο

Ο CEO της Pioneer Natural καλεί τους επενδυτές να αποχωρήσουν από εταιρείες που προχωρούν σε καύση φυσικού αερίου

Ο CEO  της Pioneer Natural καλεί τους επενδυτές να αποχωρήσουν από εταιρείες που προχωρούν σε καύση φυσικού αερίου
Η πρακτική της καύσης του φυσικού αερίου που παράγεται παράλληλα με το πιο κερδοφόρο πετρέλαιο έχει γίνει το κορυφαίο ζήτημα για τους επενδυτές

Ο επικεφαλής της Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield,, κάλεσε τους επενδυτές ενέργειας να πουλήσουν μετοχές ή να αποσύρουν κεφάλαια από εταιρείες  που προχωρούν σε καύση  φυσικού αερίου και στις οποίες έχουν συμμετοχές.


Η πρακτική της καύσης του φυσικού αερίου που παράγεται παράλληλα με το πιο κερδοφόρο πετρέλαιο έχει γίνει το κορυφαίο ζήτημα για τους επενδυτές, οι οποίοι επικεντρώνονται στα μέτρα αειφορίας και ήδη απογοητεύονται από μια δεκαετία κακής οικονομικής απόδοσης στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η καύση έχει αυξηθεί με την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, αλλά μπορεί να επιδεινώσει την αλλαγή του κλίματος με την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα.

Αν οι παραγωγοί στη λεκάνη της Permian, τον κορυφαίο τομέα σχιστολιθικού των ΗΠΑ, δεν μπορούν να μειώσουν την καύση κάτω από το 2% του φυσικού αερίου που παράγεται, κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, όταν οι νέοι αγωγοί θα συνδεθούν, ο Sheffield ζήτησε από τους επενδυτές σε μετοχές, ομόλογα  και  εταιρείες private equity να «διακόψουν δραστηριότητές τους ή να πουλήσουν ό,τι έχει σχέση με την εταιρεία».

Στόχοι για την καύση

Η ιδέα, δήλωσε ο Sheffield, προέκυψε από workshop  που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου στο Ώστιν του  Τέξας, το οποίο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, όπου συγκεντρώθηκαν παραγωγοί, εταιρείες αγωγών, πολιτικοί, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, ακαδημαϊκοί και οι αναλυτές να μιλήσουν για την καύση στη λεκάνη της Permian. Το Κολούμπια σχεδιάζει να δημοσιεύσει μια έκθεση σχετικά με το workshop.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν συμφώνησαν να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές, να υποβάλουν καλύτερα στοιχεία στα κρατικά γραφεία του Τέξας και του Νέου Μεξικού και να θέσουν στόχους για την καύση, δήλωσε ο Sheffield. "Νομίζω ότι είναι σημαντικό να καταργήσουμε αυτό το μαύρο μάτι στη λεκάνη της Permian, προχωρώντας προς τα εμπρός", δήλωσε ο Sheffield, ο οποίος τον Νοέμβριο είχε καλέσει  τις εταιρείες να περιορίσουν την καύση.

Ανάγκη για κανονιστικές απαιτήσεις

Στα στελέχη που μίλησαν για υψηλά ποσοστά καύσης περιλαμβάνονται ο Matt Gallagher, Διευθύνων Σύμβουλος της Parsley Energy και ο επικεφαλής της Royal Dutch Shell στη λεκάνη της Permian, Amir Gerges, ο οποίος δήλωσε αυτό το μήνα ότι η περιοχή χρειάζεται "κανονιστικές απαιτήσεις που να ενθαρρύνουν τη μείωση του φαινομένου".

Την Τρίτη, μία από τις ρυθμιστικές αρχές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του Τέξας υπερασπίστηκε τους ρυθμούς καύσης, ο οποίος  είναι κατά μέσο όρο γύρω στο 5% στην Permian, αλλά επίσης δημοσιοποιήθηκε μια έκθεση που κατονομάζει τις εταιρείες με τα χειρότερα ρεκόρ και ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθούν συναντήσεις για το θέμα.

Αρκετοί παραγωγοί στη λεκάνη της Permian ανακοίνωσαν οικονομικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Concho Resources, η οποία δήλωσε ότι υποχώρησε ο ρυθμός αύξησής της στο 1,6% πέρυσι από 3,6% το 2017.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης