Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το Βιετνάμ υπερδιπλασιάζει τη δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2030

Το Βιετνάμ υπερδιπλασιάζει τη δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2030
Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητά της σε 125-130 gigawatts (GW) έως το 2030, από περίπου 54 GW σήμερα,
Το Βιετνάμ θα υπερδιπλασιάσει τη δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία για να στηρίξει μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης της ενέργειας.
Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητά της σε 125-130 gigawatts (GW) έως το 2030, από περίπου 54 GW σήμερα, ανέφερε το ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα σε ένα έγγραφο αυτό το μήνα.
Η στρατηγική "αποσκοπεί στην εξασφάλιση της εθνικής ενεργειακής ασφάλειας και στην παροχή επαρκούς ισχύος για γρήγορη και βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη", πρόσθεσε.
Το Βιετνάμ, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, θα πρέπει αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη ενέργειας από το 2021 καθώς η ζήτηση ξεπερνά την κατασκευή νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.
Θα αυξήσει το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από 15% σε 20% μέχρι το 2030, προσπαθώντας να μειώσει την εξάρτηση από τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το έγγραφο. Ο άνθρακας αντιπροσωπεύει πλέον περίπου το 38% της παραγωγικής ικανότητας.
Η νέα στρατηγική ζητεί από τα διυλιστήρια πετρελαίου να καλύψουν τουλάχιστον το 70% της εγχώριας ζήτησης για διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου.
Το Βιετνάμ θα αναπτύξει επίσης υποδομή για να μπορεί να εισάγει 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως έως το 2030.
Επίσης θα αναζητήσει ξένες και εγχώριες ιδιωτικές επενδύσεις για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας.
Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Βιετνάμ θα παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από άνθρακα και πετρέλαιο φέτος για να γεφυρώσει ένα αναμενόμενο κενό στην υδροηλεκτρική ενέργεια, που πλήττεται από έλλειψη βροχής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης