Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Το ποσό των 10 δισ. δολ. από τον Jeff Bezos για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Το ποσό των 10 δισ. δολ. από τον Jeff Bezos για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Η αλλαγή του κλίματος είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας, είπε μεταξύ άλλων

Την προσφορά 10 δις. δολ. με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε ο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, Jeff Bezos, ο οποίος είναι και ο δημιουργός της Amazon.
Ειδικότερα, θα δημιουργήσει ένα ταμείο, εν ονόματι «Bezos Earth Fund» δίνοντας επιχορηγήσεις αυτό το καλοκαίρι.
Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδρυτής της Amazon, έγραψε:
«Σήμερα, είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι ξεκινώ το Bezos Earth Fund. Η αλλαγή του κλίματος είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας. Θέλω να συνεργαστώ με άλλους για να ενισχύσω τους γνωστούς τρόπους και να διερευνήσουμε νέους τρόπους καταπολέμησης των καταστροφικών επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος σε αυτόν τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε. Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, ΜΚΟ - κάθε προσπάθεια που προσφέρει μια πραγματική δυνατότητα συντήρησης και προστασίας του φυσικού κόσμου».
«Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Το ταμείο θα αναλάβει συλλογική δράση από μεγάλες και μικρές εταιρείες, κράτη, παγκόσμιες οργανώσεις και ιδιώτες. Εγώ προσφέρω 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την έναρξή του και θα αρχίσει να χορηγεί επιδοτήσεις αυτό το καλοκαίρι. Η Γη είναι το μόνο πράγμα που όλοι έχουμε κοινό - ας την προστατεύσουμε μαζί».
Αξίζει να αναφερθεί πως ο μεγιστάνας έχει υποστεί πίεση από τους υπαλλήλους του για να κάνει περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, η Amazon ανακοίνωσε πως θα είναι ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2040 και ότι μέχρι το 2024 θα αναπτύξει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης