Πετρέλαιο

Baker Hughes:Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes:Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Προστέθηκαν δύο πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 14 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 678
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για δεύτερη συνεχή εβδομάδα καθώς οι τιμές αργού, οι οποίες μειώθηκαν περίπου 15% φέτος, αναμένεται να αυξηθούν αυτή την εβδομάδα ενώ τις ανησυχίες των επενδυτών άρχισαν να αμβλύνουν τις μακροπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού.
Οι εταιρείες πρόσθεσαν δύο πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 14 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 678, ανακοίνωσε η Baker Hughes Co την Παρασκευή 14/2/2020.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 857 ενεργά εξέδρες.
"Η δραστηριότητα είναι προκατειλημμένη προς τα κάτω σε αυτό το αδύναμο και αβέβαιο περιβάλλον τιμών", δήλωσε ο James Williams της WTRG Economics στο Αρκάνσας, σημειώνοντας "Είναι πιθανό τόσο το πετρέλαιο όσο και η παραγωγή φυσικού αερίου να κορυφωθούν το πρώτο εξάμηνο του έτους".
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 52 δολάρια το βαρέλι,
Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν περίπου 52 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2020 και 51 δολάρια για το 2021. Αυτό συγκρίνεται με μέσο όρο 57,04 δολαρίων το 2019.
Η εξέλιξη του εξέδρων, πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 208 μονάδες κατά μέσο όρο το 2019 μετά την άνοδο 138 εξεδρών το 2018, καθώς οι εταιρείες έρευνας και παραγωγής (Ε & Τ) μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των επενδυτών για βελτίωση των οικονομικών αποδόσεων σε περιβάλλον χαμηλών τιμών ενέργειας.
Η ΕΙΑ μείωσε αυτή την εβδομάδα τις προοπτικές ανάπτυξής της, προβλέποντας ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 960.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2020, φθάνοντας στα 13,2 εκατομμύρια bpd, κάτω από τις προηγούμενες προβλέψεις της για άνοδο 1,06 εκατομμυρίων bpd.
Η Occidental Corp μειώνει περαιτέρω τις δαπάνες της σε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια και 100 εκατομμύρια δολάρια κάτω από τις προηγούμενες προβλέψεις της, αλλά ο παραγωγός σχιστόλιθου είπε στους επενδυτές ότι θα παράγει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο φέτος, ακόμη και με χαμηλότερες δαπάνες.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Cowen & Co δήλωσε ότι 27 από τις E & Ps ανέφεραν εκτιμήσεις δαπανών για το 2020, υποδηλώνοντας μείωση κατά 13% σε ετήσια βάση το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης