Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Λευκορωσία απειλεί να πάρει πετρέλαιο από τον ρωσικό transit αγωγό Druzhba

Η Λευκορωσία απειλεί να πάρει πετρέλαιο από τον ρωσικό transit αγωγό Druzhba
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι τα διυλιστήρια στη Λευκορωσία έλαβαν 500.000 τόνους ρωσικού πετρελαίου τον Ιανουάριο, από 2 εκατομμύρια τόνους
Η Λευκορωσία θα ξεκινήσει να παραλαμβάνει πετρέλαιο από τον αγωγό διέλευσης Druzhba εάν η Ρωσία δεν την προμηθεύσει με τους απαιτούμενους όγκους αργού, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας την Παρασκευή, σύμφωνα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Η Λευκορωσία και η Ρωσία, ένας σημαντικός παγκόσμιος εξαγωγέας πετρελαίου, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τους όρους εφοδιασμού με πετρέλαιο για το 2020. Η ροή ρωσικού αργού προς τον γείτονά του σταμάτησε από την 1η Ιανουαρίου, προκαλώντας το Μινσκ να αναζητήσει καύσιμα αλλού.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι τα διυλιστήρια στη Λευκορωσία έλαβαν 500.000 τόνους ρωσικού πετρελαίου τον Ιανουάριο, από 2 εκατομμύρια τόνους.
"Εάν η Ρωσία δεν προμηθεύει πετρέλαιο σε αναγκαίες ποσότητες, θα αρχίσουμε να την παραλαμβάνουμε από τον αγωγό διέλευσης", ανέφερε.
Ο αγωγός Druzhba, ο οποίος διασχίζει τη Λευκορωσία, προμηθεύει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Γερμανίας.
Ο Lukashenko δήλωσε ότι η Λευκορωσία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Πολωνία για να προμηθεύσει πετρέλαιο από τις Η.Π.Α. και τη Σαουδική Αραβία μέσω αγωγού από το Γκντανσκ.
Ο Lukashenko συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία πετρελαίου για το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης