Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Τη μείωση παραγωγής πετρελαίου κατά 600.000 bpd εξετάζει ο OPEC+ ως «απάντηση» στον κοροναϊό

Τη μείωση παραγωγής πετρελαίου κατά 600.000 bpd εξετάζει ο OPEC+ ως «απάντηση» στον κοροναϊό

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε άνοδο για δεύτερη συνεχή ημέρα

Την προσωρινή μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως (bpd), ως αντίδοτο στις επιπτώσεις του κοροναϊού, πρότεινε η τεχνική ομάδα του OPEC+, ενώ αναμένεται και η τελική θέση της Ρωσίας στο εν λόγω θέμα.

Αυτά ανέφεραν δύο πηγές στο reuters, με την Κοινή Τεχνική Επιτροπή (JTC) να συμβουλεύει τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Παράλληλα, οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + δεν έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά όλα δείχνουν και η σύσταση της Επιτροπής ειδικότερα, πως θα παρθεί σύντομα μια σοβαρή απόφαση. Η επιτροπή αυτή, που δεν λαμβάνει αποφάσεις, συνεδριάζει για τρίτη ημέρα στη Βιέννη.

«Η πρόταση αφορά την περικοπή 600.000bpd. Η Ρωσία ζήτησε περισσότερο χρόνο για διαβουλεύσεις» ανέφερε μια από τις πηγές. Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να προωθήσουν την επερχόμενη συνεδρίαση πολιτικής τους μέχρι το Φεβρουάριο από αυτή του Μαρτίου (5-6/3).

Ωστόσο, σήμερα η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε άνοδο για δεύτερη συνεχή ημέρα, χάρη στις πιθανές ενέργειες των χωρών της ομάδας ΟΠΕΚ+ να αντισταθμίσουν την μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης