Πανεπιστήμιο Cambridge: Οι ανεμογεννήτριες θα δημιουργήσουν 43 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων έως το 2050

Πανεπιστήμιο Cambridge: Οι ανεμογεννήτριες θα δημιουργήσουν 43 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων έως το 2050

Το Bloomberg New Energy Finance εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν 8.000 ανεμογεννήτριες τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Ένα από τα μεγαλύτερα «θέματα» της αιολικής ενέργειας είναι οι ανεμογεννήτριες και ειδικά το πλήρωμα εκείνου του χρόνους τους, που πρέπει να αποσυρθούν.

Συγκεκριμένα, οι ανεμογεννήτριες είναι συχνά υπερβολικά μεγάλες και ανθεκτικές ώστε να καταστραφούν, να ανακυκλωθούν ή να αναμορφωθούν επειδή είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν τις ριπές των τυφώνων.

Παράλληλα, το Bloomberg New Energy Finance εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν 8.000 ανεμογεννήτριες τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η αποστολή τους ωστόσο σε χώρους υγειονομικής ταφής είναι μια υλικοτεχνική πρόκληση επειδή πρέπει να διαλυθούν, να αποσταλούν και να θαφτούν σε κοιλότητες τουλάχιστον 30 πόδια βάθος.

Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο του Cambridge εκτιμά ότι οι λεπίδες ανεμογεννητριών θα δημιουργήσουν 43 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων μέχρι το 2050.

Η δράση των εταιρειών

Οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε αυτό το χώρο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και λαμβάνουν μέτρα. Η δανική Vestas για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι θα αφιερώσει την προσεχή διετία την προσοχή της στις ανεμογεννήτριες που ολοκληρώνουν το κύκλο ζωής τους.

Επιθυμεί να αυξήσει το επίπεδο ανακύκλωσης των λεπίδων από 44% σήμερα σε 55% μέχρι το 2030.

Επιπλέον, η Global Global Fiberglass Solutions, με έδρα το Τέξας σπάει τα πτερύγια σε σφαιρίδια και ίνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δάπεδα και τοίχοι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης