Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα πετρελαϊκά πεδία των ΗΠΑ εξαέρωσαν περισσότερο φυσικό αέριο και το 2019

Τα πετρελαϊκά πεδία των ΗΠΑ εξαέρωσαν περισσότερο φυσικό αέριο και το 2019

Οι επιχειρήσεις γεωτρήσεων τείνουν να καίνε ή να εξαερώνουν το αέριο όταν δεν διαθέτουν σωληνώσεις για να το μεταφέρουν στην αγορά ή οι τιμές είναι πολύ χαμηλές για να το μεταφέρουν


Η βιομηχανία γεωτρήσεων των Η.Π.Α. έκαψε ή εξαέρωσε περισσότερο φυσικό αέριο το 2019 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή στο Τέξας, το Νέο Μεξικό και τη Βόρεια Ντακότα περιόρισε τις ρυθμιστικές προσπάθειες για να περιορίσει την πρακτική, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία και ανεξάρτητες εκτιμήσεις της έρευνας που δημοσιέυει το Reuters.
Η καύση ή η σκόπιμη καύση αερίου που παράγεται ως παραπροϊόν στο πετρέλαιο μπορεί να επιδεινώσει την αλλαγή του κλίματος με την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα.
O εξαερισμός εκλύει άκαυτο μεθάνιο, το οποίο είναι πολλές φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο θερμοκηπίου.
Οι επιχειρήσεις γεωτρήσεων τείνουν να καίνε ή να εξαερώνουν το αέριο όταν δεν διαθέτουν σωληνώσεις για να το μεταφέρουν στην αγορά ή οι τιμές είναι πολύ χαμηλές για να το μεταφέρουν.
"Έχετε ένα πραγματικό ζήτημα αποβλήτων", δήλωσε ο Colin Leyden, πολιτικός υπερασπιστής του Ταμείου Περιβαλλοντικής Προστασίας, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη. "Και όλοι πρέπει να ανησυχούν για αυτό."
Στη λεκάνη της Permian, η οποία βρίσκεται στο Texas και το Νέο Μεξικό, η μεγαλύτερη κοιλάδα σχιστολιθικών πετρωμάτων των ΗΠΑ, η καύση και η εξαερισμός ανήλθαν σε περίπου 293,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια πέρυσι, σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία που συνέταξε ο ανεξάρτητος ερευνητής ενέργειας Rystad - περίπου 7% από το 2018. Στη Βόρεια Ντακότα στο τεράστιο   Bakken, εν τω μεταξύ, ο όγκος ήταν μόλις πάνω από 200 Bcf, μέχρι 36% από το 2018, ανέφερε η Rystad.
Συνδυασμένο, αυτό θα έφερνε όγκους αερίου από τα δύο μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου της Αμερικής στα 493,2 Bcf, περισσότερο από 5% πάνω από το εθνικό σύνολο των 468,3 Bcf σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ (EIA).
Αυτός ο όγκος αερίου, αν εκλυθεί απευθείας στην ατμόσφαιρα, θα έχει τον αντίκτυπο του κλίματος περίπου επτά εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Το Τέξας, το Νέο Μεξικό και η Βόρεια Ντακότα οδήγησαν σε αύξηση κατά 66% σε εθνικό επίπεδο στην καύση και εξαερισμό το 2018 και αντιπροσώπευαν το 90% του εθνικού συνόλου αυτού του έτους, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Ο οργανισμός δεν θα εκδώσει εκτιμήσεις για την εξαέρωση και την εκτόνωση του 2019 μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης