Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κρεμλίνο: Είμαστε έτοιμοι για συνεργαστούμε με τον OPEC - Κομβικός αυτός ο μήνας

Κρεμλίνο: Είμαστε έτοιμοι για συνεργαστούμε με τον OPEC - Κομβικός αυτός ο μήνας

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστούς συλλογικά ως OPEC+, εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής υπουργικής συνάντησης στις 14-15 Φεβρουαρίου

Έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ, είναι η Ρωσία σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov και αναμεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, χθες (3/2) ο Vladimir Putin και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητά τους για συνέχιση της συνεργασίας τους σχετικά με την εξασφάλιση της σταθερότητας στην  παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί σε αυτή τη μορφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dmitry Peskov στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας κανονικής τηλεδιάσκεψης. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία είναι έτοιμη να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου της.

Τέλος, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστούς συλλογικά ως OPEC+, εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής υπουργικής συνάντησης στις 14-15 Φεβρουαρίου, ανέφεραν οι πηγές του ΟΠΕΚ, νωρίτερα από την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση του Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης