Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό εν αναμονή της αύξησης επιτοκιών από την Fed

Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό εν αναμονή της αύξησης επιτοκιών από την Fed
Ο χρυσός είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στην άνοδο των επιτοκίων στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται το κόστος διακράτησης ενισχύοντας παράλληλα το δολάριο, το οποίο είναι η τιμή που διαπραγματεύεται.
Με σταθεροποιητικές τάσεις κινείται η τιμή του χρυσού σήμερα Τρίτη 14/2/2017, μετά τις δηλώσεις της πρόεδρου της Fed, Janet Yellen ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανόν να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
H πρόεδρος της Fed κινήθηκε σε πιο επιθετικό τόνο από ότι οι επενδυτές ανέμεναν, αν και παραμένει η αβεβαιότητα για την οικονομική πολιτική Trump.
«Η Yellen προσπαθεί να ωθήσει τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κινηθεί έτσι, αλλά η Fed θέλει να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει", δήλωσε ο Omer Esiner, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Commonwealth Foreign Exchange Inc.
Ο χρυσός είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στην άνοδο των επιτοκίων στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται το κόστος της διακράτησης ενισχύοντας παράλληλα το δολάριο, το οποίο είναι η τιμή που διαπραγματεύεται.
Στην Spot αγορά ο χρυσός υποχώρησε 0,06% σε $ 1,224.36 η ουγγιά, ενώ στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 0,05% σε $ 1,225.20.
Στις 21:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα  1227,10 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,11%.
Ο δείκτης του δολαρίου βρέθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων μετά τις δηλώσεις Yellen ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας.
Οι εκμεταλλεύσεις SPDR Gold Trust, στο μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο  σε χρυσό στον κόσμο, αυξήθηκαν 0,49% σε 840,87 τόνους τη Δευτέρα.
Ο χρυσός άγγιξε το χαμηλό 10 μηνών το Δεκέμβριο.
Το ασήμι στην spot αγορά ενισχύθηκε ήταν 0,34% σε $ 17.85, αφού βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου  πάνω από τα $ 18 νωρίτερα.
Η πλατίνα υποχώρησε 0,12% σε $ 993,75.
Το παλλάδιο κέρδισε 0,81% σε $ 780.75, αφού βρέθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων τη Δευτέρα 13/2/2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης