Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Θεσσαλονίκη: Κανονιστικό πλαίσιο και πρόστιμα για τα ηλεκτρικά πατίνια

Θεσσαλονίκη: Κανονιστικό πλαίσιο και πρόστιμα για τα ηλεκτρικά πατίνια

Ανέφερε ακόμη πως θα γίνει συνεννόηση για το κανονιστικό πλαίσιο με τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο δήμος θα πρέπει να επιβάλει πρόστιμα για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου

Κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία, την ασφάλεια και την καλή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών ετοιμάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη δραστηριοποίηση και τρίτης εταιρείας ενοικιάσεων μικρo-οχημάτων στην πόλη.
Όπως είπε ο κ.Ζέρβας, τα πατίνια αποτελούν εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, δεδομένων των προβλημάτων που παρατηρούνται με τον ΟΑΣΘ, ωστόσο εγκυμονούν κινδύνους τόσο για όσους τα χρησιμοποιούν όσο και για τους πεζούς, ενώ καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο.
"Οι εταιρίες δεν έχουν πάρει καμία άδεια και τοποθετούν τα ηλεκτρικά πατίνια σε όποιο χώρο θέλουν, ενώ και οι χρήστες τα εγκαταλείπουν όπου επιθυμούν. Μερικές φορές είναι και ο βυθός του Θερμαϊκού. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου" τόνισε ο δήμαρχος.
Ανέφερε ακόμη πως θα γίνει συνεννόηση για το κανονιστικό πλαίσιο με τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο δήμος θα πρέπει να επιβάλει πρόστιμα για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης