Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ινδονησία: Το υπουργείο Περιβάλλοντος διακόπτει τη συνεργασία του με τη WWF

Ινδονησία: Το υπουργείο Περιβάλλοντος διακόπτει τη συνεργασία του με τη WWF

Ο τερματισμός της συνεργασίας μεταξύ της WWF και του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν σημαίνει ωστόσο τον τερματισμό της παρουσίας της οργάνωσης στην Ινδονησία, καθώς συνεργάζεται και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τη συνεργασία του με τη WWF, κατηγορώντας την οργάνωση προστασίας της φύσης ότι υπερέβη τον ρόλο της και ότι επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών πέρυσι.

Οι αρχές της Ινδονησίας οργίστηκαν από τις επικρίσεις που δημοσίευσαν προσωπικότητες που συνδέονται με τη WWF σχετικά με τα μέσα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να κατασβέσει τις τεράστιες πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση στα νησιά Σουμάτρα και Βόρνεο το 2019. Εξαιτίας τους εκλύθηκαν τεράστιες ποσότητες αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ τοξικό νέφος κάλυπτε επί ημέρες πολλές περιοχές.

"Διέψευσαν και δυσφήμησαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης" για την κατάσβεση των πυρκαγιών που ήταν οι χειρότερες που έχουν ξεσπάσει στη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια, δήλωσε χθες Τετάρτη εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει την τήρηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου και αλληλοσεβασμό", πρόσθεσε.

Το υπουργείο απέστειλε στο τοπικό γραφείο του WWF επιστολή με την οποία ανακοινώνει τον τερματισμό της συμφωνίας που χρονολογείται από το 1998 και προβλέπει συνεργασία για την προστασία της φύσης και των ζώων, αλλά και για τη διαχείριση των δασών.

Όμως το υπουργείο Περιβάλλοντος εκτίμησε ότι η WWF παραβίασε τη συμφωνία με τα προγράμματά της που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση των απορριμμάτων και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα της χώρας.

Από την πλευρά της η οργάνωση διαβεβαιώνει ότι σέβεται τις υποχρεώσεις της.

Ο τερματισμός της συνεργασίας μεταξύ της WWF και του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν σημαίνει ωστόσο τον τερματισμό της παρουσίας της οργάνωσης στην Ινδονησία, καθώς συνεργάζεται και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η ΜΚΟ διαθέτει περίπου 20 γραφεία στην Ινδονησία μέσω των οποίων διεξάγει ερευνητικές εργασίες και πραγματοποιεί διάφορα έργα επί του πεδίου, ενώ παρέχει συμβουλές στις τοπικές αρχές για περιβαλλοντικά θέματα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης