Επικαιρότητα

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

Στις 11:00 η συνεδρίαση – Τι θα συζητηθεί

Στη σκιά της συνάντησης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron στο Παρίσι αλλά και της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο που έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο στο πανελλήνιο συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 30/1 το υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται πρώτα από όλα να ενημερώσει τους υπουργούς του για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στο Παρίσι και για το τι πρέπει να περιμένει η Ελλάδα από τη Γαλλία όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ούτως ή άλλως και το θέμα του ποδοσφαίρου, καθώς αν και η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει την τροπολογία χωρίς διαρροές – με εξαίρεση την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά -, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει εκ νέου να αναμορφώσει τη στρατηγική της και να εξετάσει τα επόμενα βήματα της.
Πέρα από αυτά τα «καυτά», αν μη τι άλλο θέματα, στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου θα βρεθούν:
- Παρουσίαση νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία (Υπουργείο Υγείας).
- Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης».
- Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των θαλάσσιων ενδομεταφορών.
-  Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Υπουργείου.
- Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό τουρισμό.
- Συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).
- Εφαρμογή νόμου για το επιτελικό κράτος, νέα νομοπαρασκευαστική διαδικασία (Υπουργός Επικρατείας).
- Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής και σχεδίου μεταρρυθμίσεων (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου).
- Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).
- Προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).
- Πρόταση για την επιλογή Προέδρου Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (Υπουργείο Παιδείας).
-Επιλογή Αντιπροέδρου Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης