Χρηματιστήριο & Αγορές

Οverweight η σύσταση της HSBC για την Ελλάδα - Το ΧΑ έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου

tags :
Οverweight η σύσταση της HSBC για την Ελλάδα - Το ΧΑ έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου
Oι τράπεζες θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την ποιότητα του ενεργητικού

 

Οverweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές των αναδυόμενων αγορών, είναι η σύσταση που δίνει η HSBC για την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι παρά τη μεγάλη άνοδο του 2019, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Ειδικότερα, στην 48σέλιδη ανάλυσή της για τις αναδυόμενες αγορές και τους 20 τίτλους που πρέπει κανείς να έχει στα χαρτοφυλάκια του (GEMs Equity Strategy Equity Strategy - Emerging Markets - 20 GEM stocks to consider), που σας παρουσιάζει το Bankingnews.gr, η HSBC τονίζει ότι η ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί σημαντικά από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.
Η κυβερνητική συνέπεια, η κερδοφορία και η ρευστότητα, είναι οι τρεις κύριοι καταλύτες για τη συνέχιση της ανόδου της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, αναφέρει η HSBC.
Επίσης, τονίζει ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την ποιότητα του ενεργητικού, ενώ η αλλαγή της πολιτικής θα πρέπει να μετριάσει τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με την ποιότητα των κεφαλαίων και την πιθανή αρνητική επιτάχυνση των σχεδίων αντιμετώπισης των NPEs.

Στα 2,48 ευρώ η τιμή στόχος της Alpha Bank από την HSBC

Μια από τις παλαιότερες τράπεζες στην Ελλάδα και μία από τους επιζώντες της ελληνικής κρίσης, η Alpha Bank σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του απαιτούμενου καθαρισμού του ισολογισμού κατά το 2020.
Μέχρι το τέλος του έτους, η HSBC αναμένει ότι η κερδοφορία της Alpha Bank θα βελτιωθεί σημαντικά, με το κόστος κινδύνου να πλησιάζει τα κανονικά επίπεδα και περισσότερο από το ήμισυ του αποθέματος των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων.
Με πραγματική λογιστική αξία στο 0,4x για απόδοση 7,5% επί των ενσώματων κεφαλαίων το 2021, η αποτίμηση είναι επίσης ελκυστική, σύμφωνα με την HSBC.
Η τιμή στόχος είναι στα 2,48 ευρώ με τη σύσταση για αγορά (buy).

Έτος εκκαθάρισης

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού προβληματικών περιουσιακών στοιχείων, η επενδυτική περίπτωση για όλες τις ελληνικές τράπεζες είναι αναπόφευκτα στενά συνδεδεμένη με τις προσδοκίες για την εξομάλυνση του ισολογισμού.
Η Alpha Bank έχει αξιοποιήσει
(α) τις κυβερνητικές προσπάθειες για μείωση των NPEs
(β) την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση για να επιτύχει μείωση το 2020.
Από το ποσό των 22 δισ. ευρώ των ΝPEs, τα 12 δισ. ευρώ θα διατεθούν και θα πωληθούν σε ιδιώτες επενδυτές.
Μέχρι το τέλος του έτους η HSBC αναμένει ότι τα επίπεδα προβλέψεων θα πλησιάσουν επίπεδα ομαλότητας με την ορατότητα του ισολογισμού και την κερδοφορία να έχουν βελτιωθεί  σημαντικά.
Το πρόγραμμα μείωσης του κόστους αναμένεται επίσης να στηρίξει την κερδοφορία, όπως σημειώνει η HSBC εκτιμώντας παράλληλα ότι η συστημική τράπεζα θα αποφύγει τις πιέσεις τιμολόγησης των εταιρικών δανείων.



www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης