Πετρέλαιο

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 60 δολάρια το brent

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 60 δολάρια το brent

Aυξάνονται οι ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω του κοροναϊού


Οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τις απώλειες σήμερα 27/1/2020 υποχωρώντας κάτω από τα 60 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν τρεις μήνες, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κινεζικό κοροναϊό αυξήθηκε και περισσότερες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, γεγονός που τροφοδότησε τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση της ζήτησης για πετρέλαιο.
Περί τις 17:56 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε πτώση 2,21%, στα 59,35 δολάρια το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου και η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τις 8 Ιανουαρίου.
Το αμερικανικό αργό υποχώρούσε 2,01%, στα 53,10 δολάρια.
Η γρήγορη εξάπλωση του ιού τροφοδότησε φόβους για επιβράδυνση της ζήτησης για πετρέλαιο και επέτεινε τις εικασίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μια ομάδα που είναι γνωστή ως ΟΠΕΚ+, θα εξετάσει την περαιτέρω αύξηση των μειώσεων στην παραγωγή.
Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμμαχοι στον  ΟΠΕΚ  προσπάθησαν σήμερα να υποβαθμίσουν τον αντίκτυπο του ιού, με το Ριάντ να ανακοινώνει ότι η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις όποιες αλλαγές επέλθουν στη ζήτηση για πετρέλαιο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης