Πετρέλαιο

Σαουδική Αραβία: Υπό στενή παρακολούθηση ο αντίκτυπος του κοροναϊού στις αγορές πετρελαίου

Σαουδική Αραβία: Υπό στενή παρακολούθηση ο αντίκτυπος του κοροναϊού στις αγορές πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του μπορούν να ανταποκριθούν σε τυχόν επιπτώσεις στη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου, αν χρειαστεί, σύμφωνα με τον υπουργό

Εκ του σύνεγγυς παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις του κοροναϊού στην κινεζική και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς πετρελαίου.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, o πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του μπορούν να ανταποκριθούν σε τυχόν επιπτώσεις στη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου, αν χρειαστεί. Ωστόσο, δήλωσε την πεποίθησή τους  πως κινεζική κυβέρνηση και η διεθνής κοινότητα θα μπορούσαν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και να την εξαλείψουν πλήρως.

Ο υπουργός είπε ότι ο αντίκτυπος που επικρατεί σήμερα στις παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και άλλων βασικών προϊόντων, «οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες και εξαιρετικά αρνητικές προσδοκίες που υιοθετήθηκαν από ορισμένους συμμετέχοντες στην αγορά παρά τον πολύ περιορισμένο αντίκτυπό του στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου».

Είπε ότι ήταν πεπεισμένος ότι το βασίλειο και άλλα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC), μαζί με άλλους παραγωγούς σε μια ομάδα γνωστή ως OPEC +, "έχουν την ικανότητα και την ευελιξία που απαιτούνται για να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς, εφόσον το απαιτεί η κατάσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης