Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Safmar παραμένει ο μοναδικός προμηθευτής ρωσικού πετρελαίου στη Λευκορωσία και τον Φεβρουάριο

Η Safmar παραμένει ο μοναδικός προμηθευτής ρωσικού πετρελαίου στη Λευκορωσία και τον Φεβρουάριο

Οι Russneft και Neftisa, που ελέγχονται από τον όμιλο Safmar του Mikhail Gutseriev, αναμένεται να προμηθεύσουν με περίπου 400.000 τόνους τους αγωγούς τον Ιανουάριο


 

Η Λευκορωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Belneftekhim αναμένει από την Safmar ότι οι εταιρείες της Russneft και Neftisa θα παραμείνουν η μόνη πηγή ρωσικού αργού τον επόμενο μήνα, καθώς δεν έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις προμηθειών με άλλες εταιρείες, ανακοίνωσε την Παρασκευή 24/1/2020.
Οι εταιρείες της Safmar ήταν οι μοναδικοί προμηθευτές ρωσικού πετρελαίου στη Λευκορωσία αυτό το μήνα, με  τις αποστολές άλλων προμηθευτών να αναστέλλονται από τη 1 η Ιανουαρίου, καθώς η Μόσχα και το Μινσκ διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας συμφωνίας εφοδιασμού με αργό πετρέλαιο φέτος.
Η διαμάχη μεταξύ Μόσχας και Μινσκ σχετικά με τους όρους εφοδιασμού έχει οδηγήσει στους παραδοσιακούς κύριους προμηθευτές της Λευκορωσίας, Rosneft, Lukoil, Gazpromneft και Surgutneftegaz να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου προς την χώρα από την 1η Ιανουαρίου.
"Δεν έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις εφοδιασμού πετρελαίου για το 2020 με ρωσικές εταιρείες. Από σήμερα, αναμένουμε τους ίδιους προμηθευτές για τον Φεβρουάριο, όπως τον Ιανουάριο ", δήλωσε εκπρόσωπος της Belneftekhim στο Reuters την Παρασκευή.
Οι Russneft και Neftisa, που ελέγχονται από τον όμιλο Safmar του Mikhail Gutseriev, αναμένεται να προμηθεύσουν με περίπου 400.000 τόνους τους αγωγούς τον Ιανουάριο, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Οι Russneft και Neftisa είχαν τριμηνιαίο χρονοδιάγραμμα για 650.000 τόνους προμήθειας αγωγών στη Λευκορωσία.
Τον Φεβρουάριο, οι εταιρείες μπορούν να προμηθεύσουν μέχρι και 250.000 τόνους πετρελαίου εντός του εναπομένοντος τριμηνιαίου προγράμματος εξαγωγής, ανέφεραν οι traders. Αυτό αντιπροσωπεύει το ένα έκτο της κανονικής παραγωγικότητας του διυλιστηρίου στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Η Λευκορωσία έλαβε 18 εκατομμύρια τόνους ρωσικού πετρελαίου το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής Transneft.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης