Πετρέλαιο

Εταιρεία real estate εξαγοράζει το διυλιστήριο της Φιλαδέλφειας – Στα 240 εκατ. δολ. το τίμημα

Εταιρεία real estate εξαγοράζει το διυλιστήριο της Φιλαδέλφειας – Στα 240 εκατ. δολ. το τίμημα

Η PES κατέθεσε πτώχευση στις 21 Ιουλίου και έβαλε προς πώληση το εργοστάσιο των 335.000 βαρελιών ανά ημέρα ένα μήνα μετά από πυρκαγιά



Η  Real estate εταιρεία Hilco Redevelopment Partners έκλεισε συμφωνία ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του διυλιστηρίου πετρελαίου Philadelphia Energy Solutions, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο και παλαιότερο στην Ανατολική Ακτή, σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου την Τετάρτη 22/1/2020.
Η Hilco που εδρεύει στο Σικάγο υπέβαλε προσφορά, η οποία περιλαμβάνει χρηματικό ποσό ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία την περασμένη εβδομάδα στην πολιτεία  της Φιλαδέλφειας σύμφωνα έγγραφα που κατατέθηκαν στο αμερικανικό δικαστήριο πτώχευσης για την περιοχή του Delaware.
Η πώληση πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το δικαστήριο πτώχευσης και η κατασκευαστική Industrial Realty Group, LLC, με έδρα το Λος Άντζελες, επελέγη ως αναπληρωτικός πλειοδότης, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Το σχέδιο έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί στο δικαστήριο προς έγκριση στις 6 Φεβρουαρίου.
Η PES κατέθεσε πτώχευση στις 21 Ιουλίου και έβαλε προς πώληση το εργοστάσιο των 335.000 βαρελιών ανά ημέρα ένα μήνα μετά από πυρκαγιά και εκρήξεις που κατέστρεψαν μέρος του διυλιστηρίου.
 Με το κλείσιμο της PES, απολύθηκαν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων 640 τοπικών μελών του United Steelworkers.
Η Hilco, η οποία έχει αποκτήσει 5.000 στρέμματα (2.023 εκτάρια) στη Βόρεια Αμερική, ειδικεύεται στην εκ νέου ανάπτυξη παρωχημένων βιομηχανικών χώρων, περιορίζοντας την προοπτική αναγέννησης του συγκροτήματος PES ως διυλιστηρίου πετρελαίου.
Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας, Jim Kenney, δήλωσε ότι ενώ η πόλη αναμένει προκλήσεις και χρόνια εργασίας, είναι αισιόδοξη η Hilco θα αναπτύξει την περιοχή άνω των 1.300 στρεμμάτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει στην περιφερειακή οικονομία.
"Χαιρετίζουμε την επιλογή της Hilco Redevelopment Partners ως νικητή του διαγωνισμού για το εργοστάσιο διύλισης", δήλωσε ο Kenney.

Οι αξιωματούχοι της πόλης συναντήθηκαν με πλειοδότες κατά τη δημοπρασία της περασμένης εβδομάδας και ενημερώθηκαν για τα = στοιχεία των διαφόρων μερών, αλλά δεν τους δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις προτάσεις.
Η Hilco δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τα σχέδιά της για την περιοχή της Νότιας Φιλαδέλφειας, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και την επεξεργασία υδρογονανθράκων για περίπου 150 χρόνια.
Ωστόσο, ένας ενδιαφερόμενος που ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Hilco κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν της δημοπρασίας δήλωσε ότι η εταιρεία σκόπευε να χρησιμοποιήσει μέρος του χώρου για ελαφριές βιομηχανικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης.
Περισσότεροι από δώδεκα όμιλοι έδειξαν αρχικό ενδιαφέρον για την αγορά PES, αλλά  υπήρξε μόνο μία δημόσια δηλωμένη πρόθεση αναζωογόνησης του εργοστασίου ως διυλιστηρίου πετρελαίου σε πλήρη παραγωγική ικανότητα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης