Πετρέλαιο

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της Gazprom Neft στα εδάφη του Ιράκ

Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της Gazprom Neft στα εδάφη του Ιράκ

Η Αμερικανική εταιρεία Chevron ενημέρωσε πως οι εργαζόμενοί της αποχώρησαν από το Ιράκ

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες της Gazprom Neft στα εδάφη του Ιράκ όσον αφορά την παραγωγή του αργού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Alexander Dyukov.

«Η παραγωγή είναι σε εξέλιξη ως συνήθως» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως στο Ιράκ, η κατάσταση επιδεινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι σε τεταμένο σημείο. Ο ηγέτης των σιιτών του Ιράκ Μοκτάντα Σαντρ κάλεσε  τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν μαζικά για να καταγγείλουν την παρουσία των Αμερικανών στη χώρα, μετά και το αίτημα του ιρακινού κοινοβουλίου για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικανική εταιρεία Chevron ενημέρωσε πως οι εργαζόμενοί της αποχώρησαν από το Ιράκ. Η Gazprom Neft συμμετέχει στην υλοποίηση τεσσάρων έργων στο Ιράκ, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Το μερίδιο της Gazprom Neft στην Halabja και στο Shakal ανέρχεται σε 80% (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στην κυβέρνηση της περιφέρειας του Κουρδιστάν). Το τέταρτο έργο της εταιρείας στο Ιράκ είναι η ανάπτυξη του τομέα Badra, ο οποίος βρίσκεται στην επαρχία Wasit στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, τα γεωλογικά αποθέματα της Badra ανέρχονται στα 3 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Η Gazprom Neft είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου και κατέχει ποσοστό συμμετοχής 30%. Η εμπορική παραγωγή ξεκίνησε στο Badra τον Αύγουστο του 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης