Πετρέλαιο

Δέσμευση της ADNOC για διπλασιασμό του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ την επόμενη 10ετία

Δέσμευση της ADNOC για διπλασιασμό του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ την επόμενη 10ετία

Η Ινδονησία υπέγραψε 11 επιχειρηματικές συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ανέρχονται συνολικά σε 23 δις δολ

Περισσότερο από 400% αύξησε η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αμπου Ντάμπι (ADNOC) το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία 10 χρόνια και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία.

Αυτά τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sultan al-Jaber, σε εκδήλωση αειφόρου ενέργειας που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Θα αυξήσουμε το πρόγραμμα αξιοποίησης και αποθήκευσης άνθρακα κατά 500% ... για να συλλάβουμε το ίδιο ποσό C02 με 5 εκατ. στρέμματα δασών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo, που επισκέφθηκε το Abu Dhabi για την εκδήλωση αειφορίας, ζήτησε περισσότερες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια στη χώρα του και δήλωσε ότι το νέο του κεφάλαιο, που βρίσκεται υπό κατασκευή, θα υιοθετήσει έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

«Οι κλιματικές αλλαγές και οι περιβαλλοντικές προκλήσεις θα καθορίσουν αυτόν τον αιώνα» δήλωσε στη διάσκεψη.

Τέλος, όπως μεταδίδει το Reuters, η Ινδονησία υπέγραψε 11 επιχειρηματικές συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ανέρχονται συνολικά σε 23 δις δολ. Η ADNOC υπέγραψε χθες (12/1) συμφωνίες με την Pertamina και Chandra Asri της Ινδονησίας στον τομέα πετροχημικών και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης