Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Αυστραλία: Καταρρέει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Morrison λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών

Αυστραλία: Καταρρέει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Morrison λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών

Στο 37% η δημοτικότητα του μειωμένη κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Δεκέμβριο

Καταρρέει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Scott Morrison καθώς η κοινή γνώμη δυσανασχετεί με τους χειρισμούς του αναφορικά με την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν εδώ και εβδομάδες την Αυστραλία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Newspoll που διενεργήθηκε για λογαριασμό της συντηρητικής εφημερίδας The Australian, η δημοτικότητα του Morrison υποχώρησε στο 37%, ποσοστό μειωμένο κατά 8 μονάδες από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η δημοτικότητα του ηγέτη των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Anthony Albanese ξεπέρασε αυτή του πρωθυπουργού Scott και πλέον θεωρείται ο καταλληλότερος για το αξίωμα από το 46% του δείγματος της έρευνας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 59% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επιδόσεις του Morrison.
Η δημοσκόπηση αυτή είναι η πρώτη που δημοσιεύεται στα ΜΜΕ το 2020 και τα αποτελέσματά της είναι τα χειρότερα για τον Morrison αφότου ανέλαβε την ηγεσία του συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες μαίνονται από τον Σεπτέμβριο, πολύ νωρίς, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους, έχουν απανθρακώσει ήδη πάνω από 100 εκατομμύρια στρέμματα γης και μετέτρεψαν πάνω από 2.000 σπίτια σε αποκαΐδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης