Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Erdogan: Υπό όρους η Τουρκία δεν θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη

Erdogan: Υπό όρους η Τουρκία δεν θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη
Προβληματισμό προκαλούν οι εξελίξεις λίγο πριν την υπογραφή της σημαντικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed
Ενώ η Ελλάδα έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, στην Αθήνα όπου θα υπογραφεί σήμερα 2 Ιανουαρίου 2020... ορισμένα γεγονότα θολώνουν το τοπίο.
Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εμφανίζεται διαλλακτικότερος τονίζοντας ότι υπό όρους η Τουρκία δεν θα στείλει στρατεύματα στην Λιβύη.
Αν και τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία είχε κλιμακώσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις εκκλήσεις και τα αυστηρά μηνύματα από ΕΕ και ΗΠΑ, εμφανίστηκε σήμερα πιο… διαλλακτική.
Ειδικότερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Fuat Oktay, άφησε σήμερα (1/1/2020) ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Άγκυρα να μην στείλει στρατό στη Λιβύη υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι δυνάμεις που πρόσκειται στον Khalifa Haftar θα σταματήσουν τις επιθέσεις.
«Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο... μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική στάση και να πουν "οκ, αποσυρόμαστε, σταματάμε τις επιθέσεις"», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Oktay και συμπλήρωσε «τότε, γιατί να πάμε εκεί;».
Όλα τα παραπάνω θολώνουν το τοπίο της υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας του πιο ώριμου έργου για τη δημιουργία ενός ενεργειακού διαδρόμου που θα συνδέει τις νέες πηγές φυσικού αερίου της Ανατ. Μεσογείου και τις αγορές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της ΝΑ Ευρώπης, που απολαμβάνει τη στήριξη και αποτελεί στόχο της ΕΕ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης