Περιβάλλον

Χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία

Χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία
Πάνω από 200 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια, απειλώντας αρκετές πόλεις
Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία, με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται σε 15 νεκρούς συνολικά από τον Σεπτέμβριο, 18 αγνοούμενους και χιλιάδες εγκλωβισμένους, με τις μεγάλες πυρκαγιές να έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις στην Αυστραλία.
Δεκάδες χιλιάδες παραθεριστές φεύγουν από δημοφιλείς παραθαλάσσιες πόλεις στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, την ώρα που τα στρατιωτικά πλοία και τα ελικόπτερα άρχισαν να διασώζουν χιλιάδες άλλους παγιδευμένους από τις φλόγες.
Οι πολίτες στις παραλιακές πόλεις της Αυστραλίας στην κυριολεξία έχουν πέσει στην θάλασσα εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει μεγάλες ζώνες της χώρας.
Η έκταση των πυρκαγιών είναι πρωτοφανείς. 
Πάνω από 200 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια, απειλώντας αρκετές πόλεις.
Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν έξω από τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων κοντά σε περιοχές υψηλού κινδύνου και τα ράφια αδειάζουν από είδη πρώτη σανάγκης όπως ψωμί και γάλα, καθώς οι κάτοικοι και οι τουρίστες αναζητούσαν προμήθειες.
Πάνω από 50.000 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και πρόσβαση στο πόσιμο νερό.
Ο λαός της Αυστραλίας δοκιμάζεται όπως δοκιμάστηκαν και οι Έλληνες πρόσφατα με τις φονικές πυρκαγιές.

Image
 

 

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/fire1.jpg?itok=aNtVTmCQ


Image


 

Πολεμικά πλοία και αεροπλάνα έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και να συνεισφέρουν στην εκτίμηση των καταστροφών έπειτα από μία από τις χειρότερες ημέρες από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν οι πυρκαγιές.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σήμερα βρέθηκαν άλλα τρία πτώματα, αυξάνοντας σε οκτώ τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το βράδυ της Δευτέρας.
Η ανησυχία είναι μεγάλη για πολλούς ανθρώπους των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται ενώ πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου στη νοτιοανατολική Αυστραλία.
Περισσότερες από 200 κατοικίες έχουν καταστραφεί και μερικά χωριά δεν είναι πλέον παρά ερείπια που καπνίζουν.
Οι πληροφορίες που φθάνουν από πολλές τουριστικές ζώνες της νοτιοανατολικής Αυστραλίας κάνουν λόγο για χιλιάδες παραθεριστές και ντόπιους που πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στριμωγμένοι στην άκρη της θάλασσας, αποκλεισμένοι από τις φλόγες.
Οι πυρκαγιές προκάλεσαν πολυάριθμες διακοπές της ηλεκτροδότησης, των τηλεφωνικών επικοινωνιών και του Ίντερνετ.




Image


Image


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης