Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak: Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου δεν έχουν αιώνια διάρκεια

tags :
Novak: Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου δεν έχουν αιώνια διάρκεια
H επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου του 2020
Οι περικοπές στην παραγωγή OPEC + σταθεροποίησαν την παγκόσμια αγορά πετρελαίου αλλά δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya24.
Όπως αναμεταδίδει το Bloomberg, η αβεβαιότητα εξακολουθεί να υφίσταται στο μέλλον της συμφωνίας πέραν του Μαρτίου για τη χώρα της Ρωσίας.
«Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου δεν μπορούν να είναι αιώνιες. Θα πρέπει σταδιακά να αποφασίσουμε την έξοδο από τη συμφωνία» συμπλήρωσε ο υπουργός. Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι η Ρωσία θεωρείται ως ένας από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας του OPEC+ και η άποψή της είναι καθοριστικής σημασίας.
Η Ρωσία πρέπει να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς της και να αφήσει τις πετρελαϊκές της εταιρείες να αναπτύξουν νέα έργα, δήλωσε ο Novak, ο οποίος δεν διευκρίνισε πότε η χώρα μπορεί να αποφασίσει να αποσυρθεί από τη συμφωνία, αλλά δήλωσε ότι αναμένει να συζητήσει το ζήτημα με τους ομολόγους του Οργανισμού το επόμενο έτος. Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου μπορεί να επιταχύνει το επόμενο καλοκαίρι, είπε.
Τέλος, η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαρτίου του 2020 σχετικά με τις επιλογές για μελλοντική συνεργασία στον τομέα της προσφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης