Διεθνή

Μ. Βρετανία: Οι βουλευτές ψηφίζουν τη συμφωνία Johnson – ΕΕ για το Brexit

tags :
Μ. Βρετανία: Οι βουλευτές ψηφίζουν τη συμφωνία Johnson – ΕΕ για το Brexit
Το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει και την απαγόρευση επέκτασης της μεταβατικής περιόδου πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2020
Να ψηφίσουν εάν στηρίζουν ή όχι τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Boris Johnson με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σχετικά με το Brexit καλούνται σήμερα Παρασκευή 20/12 οι Βρετανοί βουλευτές.
Παράλληλα το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει πως απαγορεύεται και η παράταση της μεταβατικής περιόδου της Μ. Βρετανίας πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2020, γεγονός που συνεπάγεται πως Μ. Βρετανία και ΕΕ θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μια νέα εμπορική συμφωνία έως τα τέλη του 2020.
Την ίδια στιγμή πάντως, η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο για το Brexit καθιστά αβέβαιο το μέλλον της Μ. Βρετανίας, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ θα μπορούσαν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια.
Κατά την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Johnson είπε ότι θα βάλει τέλος στις καθυστερήσεις, ότι θα προωθήσει ένα «ταχύ Brexit» ενώ παρουσίασε και το κυβερνητικό του πρόγραμμα.
Ανάμεσα στις βασικές του δεσμεύσεις είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης του εθνικού συστήματος υγείας (NHS), η αύξηση των ποινών για βίαια εγκλήματα και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το Brexit παραμένει, όμως, η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, με την έξοδο από την Ε.Ε. να προγραμματίζεται για τις 31 Ιανουαρίου 2020.
«Πρώτο μας μέλημα είναι η ολοκλήρωση του Brexit.
Θα απελευθερώσουμε τη χώρα από τον στραγγαλισμό της αβεβαιότητας, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.
Θα αποφύγουμε την παγίδα των αναβολών και των καθυστερήσεων, αποκλείοντας κάθε παράταση της εξόδου από την ΕΕ πέρα από την 31η Ιανουαρίου 2020» είπε ο Johnson.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης