Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης
Τα αποθέματα  αργού υποχώρησαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Δεκεμβρίου σε 446,8 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την Τετάρτη 18/12/2019, κάτι που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό με τις προσδοκίες των αναλυτών.
Τα αποθέματα  αργού υποχώρησαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Δεκεμβρίου σε 446,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν καθώς  τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία της Τρίτης από το American Petroleum Institute, που παρουσίαζαν αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου.
Οι ροές αργού πετρελαίου στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 35.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου παρέμειναν αμετάβλητα.
Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 12 σεντς στα 60,82 δολάρια το βαρέλι στις 10:43 π.μ. (1543 GMT). Το Brent έπεσε 3 σεντς στα $ 66,07, επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα.
Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 237,3 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο  επίπεδο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 125,1 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 312.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 541.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.
Στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, μειώθηκαν κατά 265.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης