Ενέργεια

Απειλές Erdogan για... αποστολή στρατευμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική στήριξη της Λιβύης

Απειλές Erdogan για... αποστολή στρατευμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική στήριξη της Λιβύης
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, επανέλαβε τα περί παροχής στρατιωτικής στήριξης στη Λιβύη
Στο ίδιο μοτίβο των εμπρηστικών δηλώσεων επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, παρά την «καταδίκη» του συμφώνου με τη Λιβύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.
«Θα βελτιώσουμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη» δήλωσε ο Erdogan μιλώντας στο NTV και επαναλαμβάνοντας τη θέση περί στρατιωτικής στήριξης της Λιβύης ακόμα και στην ανατολική Μεσόγειο.
«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στρατιωτική στήριξη στην ανατολική Μεσόγειο» είπε χαρακτηριστικά.
Μία ημέρα πριν (17/12/2019), ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Fuat Oktay, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, διεμήνυσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι απαιτείται στη διεθνή σκηνή, ακόμα και να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Μεσόγειο.
«Εάν είναι απαραίτητο, η Τουρκία στέλνει στρατεύματα, κάνει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ξεκινά διασυνοριακές επιχειρήσεις, κάνει ό,τι απαιτείται», δήλωσε ο Oktay, ενώ διεμήνυσε «είμαστε μόνο υπόλογοι για το έθνος μας».

Independent: Ο Erdogan θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Μεσογείου

Στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη αναφέρεται και ο Independent σε δημοσίευμα με τίτλο «Στέλνοντας στρατεύματα στη Λιβύη, ο Erdogan ρισκάρει μια μεγάλη σύγκρουση στη Μεσόγειο».
«Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, διακινδυνεύει μία τεράστια σύγκρουση στη Μεσόγειο, δηλώνοντας ότι θα στείλει ειδικές δυνάμεις και μονάδες επιτελείου στη βορειοαφρικανική χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις.
Φέρεται να επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ενιαίο στρατηγικό αδιέξοδο με τη συγχώνευση δύο συγκρούσεων ζύμωσης: μία στη Λιβύη και μία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους στη Βόρεια Συρία εξασθενεί, οι πολιτικές εντάσεις αυξάνονται στο εσωτερικό μέτωπο» γράφει η βρετανική εφημερίδα.
«Για να βοηθήσει στην εξουδετέρωσή τους, ο Erdogan ψάχνει έναν ξένο εχθρό.
Και τώρα φαίνεται ότι επέλεξε έναν», προσθέτει το δημοσίευμα.
Την Κυριακή, ο Erdogan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ ενάντια σε μια στρατιωτική επίθεση του στρατηγού Khalifa Haftar που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.
Αλλά ενεργώντας υπό αυξανόμενη αίσθηση ανασφάλειας και απομόνωσης, ο Erdogan δεν έχει κάνει μόνο έναν αντίπαλο στο εξωτερικό.
Έχει εξοργίσει τους περισσότερους γείτονές του, υπογραμμίζει η εφημερίδα Independent.

Image

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης