Χρηματιστήριο

Στις 24 Απριλίου 2020 και 23 Οκτωβρίου θα αξιολογήσει την Ελλάδα η DBRs

tags :
Στις 24 Απριλίου 2020 και 23 Οκτωβρίου θα αξιολογήσει την Ελλάδα η DBRs
Το 2020 δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία, στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα, τις επενδύσεις ή την κατανάλωση, οπότε δεν θα είναι έτος επιθετικών αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας
Δύο αξιολογήσεις στις 24 Απριλίου 2020 και 23 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιήσει για την ελληνική οικονομία ο καναδικός οίκος DBRs.
Με βάση ενδείξεις η DBRs θα μπορούσε να αναβαθμίσει την Ελλάδα μέσα στο 2020 μόνο κατά μια βαθμίδα σε ΒΒ από BB low.
Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές.
Πιθανότερη ημερομηνία αναβάθμισης είναι στις 23 Οκτωβρίου και όχι στις 24 Απριλίου, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα όσο πλησιάζει προς την πιστοληπτική διαβάθμιση τόσο θα καθίσταται πιο δύσκολη η αναβάθμιση.
Μέχρι τώρα τρεις οίκοι αξιολόγησης η DBRs και οι αμερικανικοί οίκοι Fitch και Standard and Poor’s βαθμολογούν την Ελλάδα στην κλίμακα ΒΒ- ή BB low που αντιστοιχεί στην ίδια βαθμολογία.
Μόνο η Moody’s βαθμολογεί την Ελλάδα στην κατηγορία Β1 που είναι μια κλίμακα χαμηλότερη από την ΒΒ-.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο ο γερμανικός οίκος Scope βαθμολογεί την Ελλάδα σε ΒΒ δηλαδή μια κλίμακα υψηλότερα όλων αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχει αναγνωριστεί από την ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ αναγνωρίζει μόνο τους οίκους Standard and Poor’s, Fitch, Moody’s και DBRs.
H αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην κλίμακα ΒΒ με θετικό outlook από τον οίκο DBRS θα αποδοθεί στην σταδιακή βελτίωση της οικονομίας και στην μείωση των NPEs των προβληματικών ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών.
Το 2020 δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία, στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα, τις επενδύσεις ή την κατανάλωση, οπότε δεν θα είναι έτος επιθετικών αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας.
Image

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης