Ενέργεια

Η ιταλική F2i εξαγόρασε έναντι 700 εκατ. ευρώ την ισπανική Renovalia Energy Group

tags :
Η ιταλική F2i εξαγόρασε έναντι 700 εκατ. ευρώ την ισπανική Renovalia Energy Group
Το χαρτοφυλάκιο της Renovalia περιλάμβανε περίπου 1.000 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας, το 85% των οποίων αναπτύσσεται ακόμη
Το ιταλικό ταμείο υποδομών F2i εξαγόρασε την ισπανική Renovalia Energy Group σε μια συμφωνία ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη.
Η F2i, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι έχει εξαγοράσει την Renovalia από την Cerberus Capital Management μέσω της μονάδας της EF Solare Italia.
Το ταμείο, ο μεγαλύτερος παίκτης ανανεώσιμης ενέργειας της Ιταλίας, ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο της Renovalia περιλάμβανε περίπου 1.000 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας, το 85% των οποίων αναπτύσσεται ακόμη.
Η αγορά ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία έχει προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών, αφού η Μαδρίτη δεσμεύτηκε να πενταπλασιάσει την φωτοβολταϊκή χωρητικότητα της χώρας τα επόμενα δέκα χρόνια.
Η εξαγορά είναι η πρώτη άμεση κίμηση στο εξωτερικό από την F2i, η οποία διαχειρίζεται επίσης περιουσιακά στοιχεία σε διανομή αερίου, αεροδρόμια και πύργους εκπομπών.
Το F2i, το 14% τυ οποίου κατέχει η ιταλική κρατική εταιρεία Cassa Depositi e Prestiti, ανακοίνωσε ότι η απόκτηση   του No 4 ηλιακού παίκτη στην Ισπανία ανέβασε τη συνολική ηλιακή του ικανότητα σε περισσότερα από 1.800 MW.
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters  η συμφωνία αποτίμησε την Renovalia σε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης