Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes:Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μετά από οκτώ εβδομάδες

tags :
Baker Hughes:Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μετά από οκτώ εβδομάδες
Πρόσθεσαν 4 πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 13 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε  667
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για πρώτη φορά σε οκτώ εβδομάδες, ενώ οι παραγωγοί προχώρησαν σε μείωση των δαπανών για νέες γεωτρήσεις.
Οι εταιρείες πρόσθεσαν 4 πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 13 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε  667,  σύμφωνα με τα στοιχεία της  Baker Hughes Co.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 873 ενεργές εγκαταστάσεις.
Η μείωση, ωστόσο, ανέρχεται σε 218 μονάδες, η οποία είναι πολύ μικρότερη από την υποχώρηση των πλωτών εξέδρων σε 963 του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes.
Η εξέλιξη της καταμέτρησης εξέδρων πετρελαίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, έχει ήδη μειωθεί υποχωρήσει σε ένα ρεκόρ 12 συνεχόμενων μηνών, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μειώνουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις καθώς οι μέτοχοι αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε περιβάλλον με χαμηλές τιμές ενέργειας.
Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των εγκαταστάσεων γεώτρησης νέων φρεατίων έχει μειωθεί, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται εν μέρει επειδή η παραγωγικότητα των υπολοίπων εγκαταστάσεων - η ποσότητα των πετρελαιοφόρων νέων φρεατίων που παράγεται ανά εξέδρα - έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ στις περισσότερες μεγάλες σχιστολιθικές λεκάνες.
Ωστόσο, ο ρυθμός αυτής της αύξησης της παραγωγής επιβραδύνθηκε.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα ανέλθει σε 12,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2019 και 13,2 εκατομμύρια bpd το 2020 από 11,0 εκατομμύρια bpd το 2018.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 60 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1% για την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές «επαινούσαν» την πρόοδο στην επίλυση της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και το  αποφασιστικό γενικό εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 58 δολάρια το βαρέλι για το 2020 και 54 δολάρια για το 2021. Αυτό συγκρίνεται με ένα μέσο όρο των $ 64.90 το 2018 και $ 56.85 μέχρι στιγμής το 2019.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ Cowen & Co ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι 23 από τις ανεξάρτητες εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί ανακοίνωσαν εκτιμήσεις δαπανών για το 2020.
ΗCowen ανέφερε ότι υπήρξαν 17 μειώσεις, μία αμετάβλητη και πέντε αυξήσεις, γεγονός που υποδηλώνει μείωση κατά 13% σε ετήσια βάση το 2020. Αυτό δεν περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 13% της καταμέτρησης εγκαταστάσεων και θα μπορούσαν να είναι σταθερές μέχρι τα σημερινά επίπεδα.
Η συμβουλευτική Evercore ISI προβλέπει ότι η επένδυση των E & P στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά θα μειωθεί περίπου κατά 6% το 2020 για ένα δεύτερο έτος και θα μπορούσε να περιορισθεί ακόμα περαιτέρω.
Η Evercore ISI, ωστόσο, σημείωσε ότι " μία ομάδα εταιρειών που φαίνεται πιο αποφασιστική είναι οι μεγάλες εταιρείες που αναμένουμε να αυξήσουν τις δαπάνες της E & P κατά λίγο περισσότερο από 8% το επόμενο έτος".
Μία από αυτές τις μεγάλες εταιρείες, η Chevron Corp, ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα τις ΗΠΑ τον οδηγό με τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανάντη κατά το 2020 οι, αλλά επεσήμανε ότι θα ενισχύσει τις ετήσιες δαπάνες στην λεκάνη Permian κατά 11%.
Αυτές οι πρόσθετες δαπάνες χρειάζονται στην Permian, τη μεγαλύτερη κοιλάδα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπου οι επιχειρήσεις ενέργειας "θα πρέπει να διανοίξουν περισσότερα πηγάδια μόνο για να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα παραγωγής και ακόμη περισσότερο για να αυξήσουν την παραγωγή", ανέφεραν οι αναλυτές της IHS Markit σε εβδομαδιαία έκθεσή τους.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης