Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Διάκριση της Lamda Hellix για την ενεργειακή απόδοση των υποδομών της

tags :
Διάκριση της Lamda Hellix για την ενεργειακή απόδοση των υποδομών της
Η Lamda Hellix, ως η μοναδική εταιρία στο κόσμο που έχει λάβει την πιστοποίηση LEED v4 Gold O+M για τη λειτουργία και συντήρηση data center
Η Lamda Hellix βραβεύθηκε χθες, στο πλαίσιο των Energy Mastering Awards, για τη στρατηγική βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης των Data Centers της. Η τελετή των βραβείων, που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών παρουσία εκλεκτών καλεσμένων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.
Η Lamda Hellix, ως η μοναδική εταιρία στο κόσμο που έχει λάβει την πιστοποίηση LEED v4 Gold O+M για τη λειτουργία και συντήρηση data center, αποδεικνύει εμπράκτως τη διαρκή δέσμευσή της στην πράσινη λειτουργία των υποδομών της μέσω ολοκληρωμένης στρατηγικής που έχει αναπτύξει προς το σκοπό αυτό. Η εξοικονόμηση ενέργειας ενισχύει αφενός την ανταγωνιστικότητα του Data Center συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια, αλλά ταυτόχρονα συμμετέχει αποφασιστικά στην αειφορία και προστασία των φυσικών πόρων.
Η αποδοτική λειτουργία ξεκινά από τη σωστή λειτουργία, διαχείριση και συντήρηση των υποδομών. Τα Energy Mastering Awards, έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση εγκαταστάσεων από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους σχετικών υπηρεσιών. Παράλληλα, αναγνωρίζεται η σημαντική συνεισφορά της αποτελεσματικής διαχείρισης εγκαταστάσεων στην αειφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και στην εθνική οικονομία.
Ο Δημήτρης Κάνταρος, VP Data Center Operations της Lamda Hellix, δήλωσε σχετικά: «H αλματώδης αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για υπηρεσίες ίντερνετ τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες data center, με συνέπεια την δυσανάλογη αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης. Στη Lamda Hellix, έχοντας απόλυτη συνείδηση της ευθύνης μας ως ο μεγαλύτερος ουδέτερος πάροχος υπηρεσιών στη ΝΑ Ευρώπη, φροντίζουμε εδώ και χρόνια να λαμβάνουμε μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των υποδομών μας. Για το σκοπό αυτό έχουμε επενδύσει σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και σε υπερσύγχρονα εργαλεία, υποδομές και συστήματα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώνουμε συνεχώς το βαθμό απόδοσης των Η/Μ υποδομών, συνεισφέροντας στη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος. Οι πρακτικές βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, εφαρμόζονται τόσο στο δικό μας Data Center αλλά επίσης και σε Data Center πελατών μας, με την μορφή υπηρεσίας του τμήματος Infrastructure Management, το οποίο διαχειρίζεται τις υποδομές Data Center τρίτων. Η επιβράβευση αυτή της στρατηγικής μας, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών που καταβάλουμε ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας προηγμένες, οικονομικά αποδοτικές και αδιάλειπτες υπηρεσίες data center, με αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης