Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Schneider Electric:Η πρώτη βιομηχανία μονάδα Rack με ενσωματωμένο υγρόψυκτο σύστημα ψύξης ΙΤ για Data Centers

Schneider Electric:Η πρώτη βιομηχανία μονάδα Rack με ενσωματωμένο υγρόψυκτο σύστημα ψύξης ΙΤ για Data Centers
Σε μια πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Gartner, η υγρή ψύξη αναγνωρίστηκε ως μια πρωτοποριακή τεχνολογία
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοινώνει σε συνεργασία με την Avnet και την Iceotope, τη δημιουργία της πρώτης εμπορικά διαθέσιμης μονάδας rack με ενσωματωμένο υδρόψυκτο σύστημα ψύξης στο πλαίσιο του rack. Βελτιστοποιημένη για εφαρμογές μεγάλης υπολογιστικής ισχύος, η λύση συνδυάζει έναν υψηλής ισχύος GPU server με την τεχνολογία υγρής ψύξης της Iceotope για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση. Η Avnet ενσωματώνει τον υγρόψυκτο server με το υγρόψυκτο σύστημα NetShelter rack της Schneider Electric για εύκολη εφαρμογή σε data centers ή περιβάλλοντα edge computing.
Το σύστημα είναι EcoStruxure™ Ready, καθώς η λύση διατίθεται με το προηγμένο λογισμικό διαχείρισης data centers, το EcoStruxure IT Expert και την ψηφιακή υπηρεσία EcoStruxure Asset Advisor. Η λύση παρουσιάστηκε από κοινού στο περίπτερο της Schneider Electric (#510) στο Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference στο Λας Βέγκας.
Αυτή η πρώτη στο είδος της λύση υγρής ψύξης είναι ιδανική για εφαρμογές όπως big data analytics, τεχνητή νοημοσύνη και ανάπτυξη αλγόριθμων μηχανικής μάθησης, όπου η υψηλή χρήση υπολογιστή απαιτεί περισσότερη κατανάλωση ενέργειας. Σε μια πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Gartner, η υγρή ψύξη αναγνωρίστηκε ως μια πρωτοποριακή τεχνολογία. Ο αναλυτής Henrique Cecci συμβουλεύει τους χειριστές των data centers να «μεγιστοποιούν την ενεργειακή απόδοση της ψύξης εφαρμόζοντας σύγχρονες λύσεις υγρών ψύξης». Η υγρή ψύξη προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση, χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, αυξημένη αξιοπιστία και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία παρά την πυκνότητα υψηλής ισχύος των GPUs. Η Avnet, η Iceotope και η Schneider Electric σχεδιάζουν να επεκτείνουν την συγκεκριμένη προσφορά με την προσθήκη άλλων κατασκευαστών εξοπλισμού server, καθώς η ζήτηση αυξάνεται.
«Η Schneider Electric δεσμεύεται να κάνει τα data centers πιο βιώσιμα και η υγρή ψύξη συμβάλλει σημαντικά σε αυτό», δήλωσε ο Kevin Brown, CTO και SVP of Innovation, Secure Power, της Schneider Electric, ο οποίος παρουσίασε την υγρή ψύξη στο συνέδριο της Gartner. «Αυτή η τελευταία εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την βιομηχανοποίηση των λύσεων υγρής ψύξης στο πλαίσιο του rack που προσφέρουν την απόδοση και αποτελεσματικότητα των λύσεων υγρής ψύξης, και παρέχουν τη συμβατότητα και δυνατότητα συντήρησης των πιο παραδοσιακών ‘direct-to-chip’ υγρόψυκτων σχεδίων». Δεδομένης της αύξησης των εφαρμογών που απαιτούν υψηλή χρήση υπολογιστή, πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση έχει προοπτικές».

Προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες αγορές, τάσεις και τεχνολογίες

«Ως κορυφαίος πάροχος τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως, η Avnet πάντοτε προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες αγορές, τάσεις και τεχνολογίες», δήλωσε ο Scott MacDonald, Πρόεδρος της Avnet Integrated παγκοσμίως. «Αυτό το καταφέρνουμε καθώς συνεργαζόμαστε με τους ειδικούς στην τεχνολογία και τους καλύτερους κατασκευαστές hardware στον κόσμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνεργαζόμαστε με την Iceotope, την εξειδικευμένη εταιρεία σε λύσεις υγρής ψύξης, και τον κορυφαίο πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων υποδομής παγκοσμίως, τη Schneider Electric, για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις υγρής ψύξης για τους πελάτες μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος της και υποστηρίζουμε αυτή τη λύση που ανταποκρίνεται έξυπνα τις απαιτήσεις των πελατών για ψύξη γύρω από τις αυξανόμενες πυκνότητες chip, τα απαιτητικά περιβάλλοντα πληροφορικής (IT), το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, και τους περιορισμούς χρήσης νερού και του χώρου».
«Στην Iceotope είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διάθεση της πρώτης καινοτόμου τεχνολογίας υγρής ψύξης σε πλαίσιο στην ευρύτερη αγορά», δήλωσε ο David Craig, Διευθύνων Σύμβουλος της Iceotope. «Προσφέρουμε τη μοναδική τεχνολογία υγρής ψύξης που εφαρμόζεται εύκολα από τα edge computing μηχανήματα σε μεγάλες μονάδες server στο cloud. Παράλληλα, σε σύγκριση με τα συστήματα direct-to-chip υγρής ψύξης, η στρατηγική μας προσέγγιση είναι πιο αποδοτική και αξιόπιστη, εξοικονομεί περισσότερο χώρο, δεν χρησιμοποιεί ανεμιστήρες και μειώνει το κόστος, όταν αναπτύσσεται σε όλο το data center».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογίες υγρής ψύξης, την εφαρμογή τους στα data centers και τα edge computing περιβάλλοντα, αλλά και για να ενημερωθείτε σχετικά με αυτή τη νέα ενσωματωμένη υγρόψυκτη λύση rack, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης