Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η νέα επένδυση των 27 δισ. ευρώ της Petronas μέσω της μείωσης των συμμετοχών της σε τρεις εισηγμένες μονάδες

Η νέα επένδυση των 27 δισ. ευρώ της Petronas μέσω της μείωσης των συμμετοχών της σε τρεις εισηγμένες μονάδες
Δεν διευκρίνισε το ύψος της μείωσης των συμμετοχών της η κρατική εταιρεία
Κατά 1,4 δις δολ. αύξησε η Petroliam Nasional Bhd το ενεργητικό της μέσω της πώλησης σημαντικού μέρους των συμμετοχών της σε τρεις εισηγμένες μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία που αναδημοσιεύει το Bloomberg.
Ειδικότερα, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Μαλαισίας μείωσε τις συμμετοχές της στη θυγατρική εταιρεία Petronas Dagangan Bhd., τον μεταφορέα φυσικού αερίου Petronas Gas Bhd και τη ναυτιλιακή εταιρεία MISC Bhd.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις διενεργήθηκαν χθες (9/12) με την ίδια την εταιρεία να επιβεβαιώνει, σχετικά με την ολοκλήρωση των συναλλαγών της χωρίς όμως να διευκρινίζει τα χρηματικά ποσά που διέθεσε.
Βέβαια, εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστό συμμετοχής με τα αντίστοιχα μερίδια στις επιχειρήσεις της, ενώ εξετάζει να διαθέσει μεγαλύτερο μερίδιο των μελλοντικών κεφαλαιουχικών δαπανών σε έργα στην Αμερική, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος Wan Zulkiflee Wan Ariffin.
Τέλος, η νέα αυτή απόφαση της Petronas εδράζεται στην νέα επενδυτική κίνηση που έχει σχεδιάσει να φέρει εις πέρας. Η εταιρεία της Μαλαισίας συγκεντρώνει κεφάλαια, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στο εξωτερικό με την ολοκλήρωση της επένδυσης – αξίας 27 δις ευρώ- σε διυλιστήριο και πετροχημικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης