Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η αναβάθμιση της Ελλάδος λόγω τραπεζών το 2020 θα είναι μόνο μια βαθμίδα

Η αναβάθμιση της Ελλάδος λόγω τραπεζών το 2020 θα είναι μόνο μια βαθμίδα
Τι θα ανακοινώσει η Fitch στις 28 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα;
Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος για το 2020 θα είναι μόνο μια βαθμίδα δηλαδή στην κλίμακα ΒΒ από ΒΒ- όπως προβλέπει καλά ενημερωμένη πηγή προσκείμενη στους οίκους αξιολόγησης.
Η αναβάθμιση της Ελλάδος θα οφείλεται στην βελτίωση των ισολογισμών των τραπεζών και στην υλοποίηση των σχεδίων μείωσης των προβληματικών ανοιγμάτων.
Πρακτικά η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒ θα προέλθει λόγω των ελληνικών τραπεζών.
Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα βαθμολογείται από τους οίκους αξιολόγησης ως εξής
Fitch βαθμολογία ΒΒ-
Standard and Poor’s βαθμολογία ΒΒ-
Moody’s βαθμολογία Β1
DBRS βαθμολογία ΒΒ Low
Scope βαθμολογία ΒΒ
Η Ελλάδα με βάση την ΕΚΤ και τους επενδυτικούς οίκους αξιολογείται με βάση την υψηλότερη βαθμολογία της δηλαδή ΒΒ- η οποία απέχει 3 βαθμίδες από το να χαρακτηριστεί investment grade δηλαδή επενδυτικής βαθμίδας ή ομόλογα φερέγγυα.
Με βάση λοιπόν τις πηγές που μίλησαν στο bankingnews η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί μόνο κατά μια βαθμίδα το 2020 και επίσης να τονιστεί ότι όσο πλησιάζει προς την επενδυτική βαθμίδα τόσο θα είναι πιο δύσκολη η αναβάθμιση.

Τι θα ανακοινώσει η Fitch στις 28 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα;

Η Fitch Ratings στις 28 Ιανουαρίου 2020 θα παρουσιάσει από την Αθήνα το Credit Outlook Series.
Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι η Fitch θα αποκαλύψει τους βασικούς λόγους που θα κρίνουν την αξιολόγηση της για την ελληνική οικονομία ενώ θα παρουσιαστούν οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές της εθνικής οικονομίας.
Θα αναλυθεί η πορεία του τραπεζικού κλάδου και κυρίως οι προοπτικές με επίκεντρο τα NPEs και τα κεφάλαια.
Εν τω μεταξύ θα υπάρξει και μια ενδελεχής αναφορά για τις διεθνείς τάσεις.
Καθώς εισέρχεται η παγκόσμια οικονομία σε μια νέα δεκαετία, ώριμη με νέους κινδύνους και ευκαιρίες, ρευστό γεωπολιτικό υπόβαθρο και επιβραδυνόμενο πιστωτικό κύκλο, το Outlook της Fitch παρέχει μια εμπεριστατωμένη εικόνα των προοπτικών για το 2020 και μετά.
Θα παρουσιαστεί μια ανασκόπηση των σημαντικότερων κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι παγκόσμιες πιστωτικές αγορές, αλλά και ανάλυση των περιφερειακών κινδύνων.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης