Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε μεγαλύτερες περικοπές προχωρά ο ΟΠΕΚ

Σε μεγαλύτερες περικοπές προχωρά ο ΟΠΕΚ
Η εμβάθυνση των περικοπών κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα δεν θεωρείται επιβλαβής για το καρτέλ
Σε μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου τείνει να προχωρήσει ο ΟΠΕΚ εν μέσω της ανησυχίας για πτώση της ζήτησης ενώ στρατηγική του καρτέλ παραμένει η μείωση των πλεονασματικών ποσοτήτων με στόχο να δοθεί ώθηση στην τιμή.
H συνάντηση του ΟΠΕΚ ολοκληρώθηκε με τους υπουργούς να εγκρίνουν πρόσθετες περικοπές παραγωγής για το α 'τρίμηνο του 2020, δήλωσαν δύο πηγές αντιπροσωπείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Οι περικοπές για τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του (γνωστός ως ΟΠΕΚ +0, οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, θα αυξηθούν σε 1,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις πηγές.
Η εμβάθυνση των περικοπών κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα δεν θεωρείται επιβλαβής για το καρτέλ δεδομένου ότι επί του παρόντος υφίστανται περικοπές ούτως ή άλλως και μάλιστα τα μέλη δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί πλήρως.
Η άφθονη προσφορά από της ΗΠΑ, η εξασθενημένη ζήτηση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, που επιδεινώθηκε από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθούν να ανησυχούν την αγορά, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην πολιτική του ΟΠΕΚ η οποία αναθεωρείται όπως φαίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης