Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου - Στο επίκεντρο η αυριανή (5/12) συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου - Στο επίκεντρο η αυριανή (5/12) συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ
Ο ΟΠΕΚ επιδιώκει να εμβαθύνει τις περικοπές της παραγωγής αργότερα αυτή την εβδομάδα, αλλά πρέπει να συμφωνήσει με συμμάχους όπως η Ρωσία σχετικά με τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας για την υποστήριξη των τιμών του πετρελαίου.
Ανοδικά κινούνται σήμερα (4/12) οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω της αυριανής συνάντησης των μελών του ΟΠΕΚ στην Βιέννη για ενδεχόμενη παράταση της συμφωνίας για μείωση της προσφοράς, είτε βαθύτερων περικοπών.
Ειδικότερα, το brent σημειώνει άνοδο 1,05% στα 61,88 δολ/βαρέλι και το αργό ενισχύεται κατά 1,52% στα 56,95 δολ/βαρέλι.
Όπως αναφέρει και το Reuters, ο ΟΠΕΚ επιδιώκει να εμβαθύνει τις περικοπές της παραγωγής αργότερα αυτή την εβδομάδα, αλλά πρέπει να συμφωνήσει με συμμάχους όπως η Ρωσία σχετικά με τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας για την υποστήριξη των τιμών του πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚ + περιορίζει την παραγωγή από το 2017 για να αντιμετωπίσει την υπερπροσφορά που έχει προκύψει από τις ΗΠΑ και έχει ως αποτέλεσμα να καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο που δεν λαμβάνει μέρος στις περικοπές.
Τέλος, σύμρωνα με το Ιράκ, δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό στον ΟΠΕΚ, το καρτέλ και η Ρωσία προετοιμάζονται για μία απόφαση που θα προσφέρει σημαντικό στήριγμα στο πετρέλαιο στη Σύνοδό τους αύριο, Πέμπτη, στη Βιέννη.
Από το μέτωπο της Ρωσίας, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak τόνισε πως η «Μόσχα δεν έχει ακόμη αποφασίσει τις θα κάνει. Περιμένουμε την συνάντηση, η οποία όπως πάντα είναι εποικοδομητικής φύσεως».
Βέβαια, πηγή προσκείμενη στη ρωσική πλευρά, γνωστοποίησε την επιτυχή συναίνεση της Ρωσίας στα ζητήματα που θα τεθούν. Καθώς η καθυστέρηση αυτή εδράζεται στην εξάντληση κάποιων εκκρεμοτήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης