Ενέργεια

BP και Bunge επενδύουν στα βιοκαύσιμα – Δημιουργούν κοινή επιχείρηση στη Βραζιλία

tags :
BP και  Bunge επενδύουν στα βιοκαύσιμα – Δημιουργούν κοινή επιχείρηση στη Βραζιλία
Θα είναι ο No 2 επεξεργαστής ζαχαροκάλαμου στον κόσμο
Η βρετανική εταιρεία πετρελαίου BP Plc και  η αμερικανική εταιρεία εμπορίας commodities  Bunge Ltd ανακοίνωσαν τη Δευτέρα  2/12/2019 τη σύναψη συμφωνίας για τη συνδυασμένη λειτουργία της ζάχαρης και της αιθανόλης στη Βραζιλία, δημιουργώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο επεξεργαστή ζαχαροκάλαμου στον κόσμο.
Η 50-50 κοινοπραξία BP Bunge Bioenergia, η οποία θα διαχειρίζεται 11 μονάδες σε πέντε πολιτείες της Βραζιλίας με συνολική ικανότητα να συνθλίβει 32 εκατομμύρια τόνους ζαχαροκάλαμου ετησίως, θα κατατάσσεται δεύτερη μετά την εταιρεία Raízen, κοινή επιχείρηση μεταξύ της Royal Dutch Shell Plc και της βραζιλιάνικης ενεργειακής Cosan SA.
Όταν η συμφωνία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, ο όμιλος διατηρούσε την τρίτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων μεταποιητών παγκοσμίως, αλλά από τότε η Biosev, η μονάδα ζάχαρης και αιθανόλης που ελέγχεται από την Louis Dreyfus, μείωσε τη σύνθλιψή της καθώς πώλησε δύο ελαιοτριβεία Βορειοανατολικά της Βραζιλίας.

Έσοδα 775 εκατ. δολαρίων για την Bunge

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας σημαίνει ότι η BP και η Bunge απέκτησαν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις κανονιστικών ρυθμίσεων. Επιτρέπει και στις δύο εταιρείες να συγκεντρώσουν προσωπικό και να αρχίσουν να σχεδιάζουν από κοινού την επόμενη βραζιλιάνικη εποχή ζαχαροκάλαμου που ξεκινά τον Απρίλιο.
Η Βραζιλία ολοκληρώνει την επεξεργασία για την τρέχουσα σεζόν, με τα περισσότερα ελαιοτριβεία να τελειώνουν ήδη τις εργασίες σύνθλιψης ζαχαροκάλαμου.
Η Bunge θα λάβει έσοδα ύψους 775 εκατομμυρίων δολαρίων από τη συμφωνία, εκ των οποίων 700 εκατομμύρια δολάρια είναι το χρέος του Bunge που θα αναλάβει η κοινή επιχείρηση.
Η νέα κοινή επιχείρηση έχει σαφή εστίαση στην αιθανόλη, καθώς η ζήτηση για βιοκαύσιμα στη Βραζιλία έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και ένα νέο ομοσπονδιακό πρόγραμμα για την προώθηση της χρήσης βιοκαυσίμων ξεκινά το επόμενο έτος.
"Τα βιοκαύσιμα αποτελούν όλο και πιο σημαντικό συστατικό του ενεργειακού συστήματος χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα", δήλωσε ο Mario Lindenhayn, επικεφαλής της BP για τα βιοκαύσιμα, ο οποίος θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της επιχείρησης.
Ο Geovane Consul, πρώην επικεφαλής της Bunge Açúcar e Bioenergia, θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bunge Bioenergia. «Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την αυξανόμενη ζήτηση της Βραζιλίας για βιοενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», είπε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης