Χρηματιστήριο

Ανοίγει βιβλίο προσφορών για 30 εκατ. μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ – Πώληση του 8% του μετοχικού κεφαλαίου για αύξηση διασποράς

Ανοίγει βιβλίο προσφορών για 30 εκατ. μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ – Πώληση του 8% του μετοχικού κεφαλαίου για αύξηση διασποράς
Μέσω book building πουλά τις μετοχές η Viohalco, η οποία ελέγχει το 91,44% της εισηγμένης
Μέσω book building ξεκινάει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 σύμφωνα με πληροφορίες η διάθεση 30 εκατ. μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από τη Viohalco.
Σημειώνεται πως η Viohalco κατέχει το 91,44% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.  
Οι μετοχές που θα πουληθούν αντιστοιχούν στο 8% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης και θα βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά στη μετοχή, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπορευσιμότητα.
Η αύξηση της διασποράς θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει τη μετοχή να ενταχθεί σε βασικούς δείκτες FTSE.
Η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στα 1,7620 ευρώ με άνοδο 0,69% και όγκο 100 χιλ. τεμάχια.
Υψηλό έτους έχει γράψει στα 2,0950 ευρώ στις 22 Ιουλίου 2019 και χαμηλό στα 1,19 ευρώ στις 2 Ιανουαρίου 2019.
Έχει επιχειρήσει άλλη μία φορά στις αρχές του 2018 να ξεπεράσει τα 2 ευρώ χωρίς επιτυχία.
Το τελευταίο διάστημα συσσωρεύει γύρω από τα επίπεδα του κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής (29/11) ενώ από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 43% καταγράφοντας αποδόσεις ανάλογες με αυτές της αγοράς.
Στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις 1,60 δισ. ευρώ στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα του εννεαμήνου 2018, ενώ τα EBITDA υποχώρησαν στα 119 εκατ. ευρώ από 124,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 42,4 εκατ. ευρώ από 42,8 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ωστόσο πως τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν στα 60,1 εκατ. ευρώ από 52,8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η ElvalHalcor θα παραμείνει πιστά εστιασμένη στην περαιτέρω επέκτασή της.
Η εστίαση της επέκτασης αυτής είναι επικεντρωμένη στην αύξηση των εξαγωγών, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε αγορές εκτός Ευρώπης, καθώς και στην αύξηση των μεριδίων αγοράς της σε βιομηχανικά προϊόντα και την εξερεύνηση των ευκαιριών ανάπτυξης σε νέες αγορές.
Στο εννεάμηνο τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 746,2 εκατ. ευρω (p/bv 0,88x), με τις συνολικές υποχρεώσεις να ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων δανειακές τα 621 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν έχουμε ενημέρωση

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευματων η εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η Εταιρεία) ενημερώνει τους επενδυτές ότι δεν έχει λάβει πληροφόρηση από τη VIOHALCO SA, το βασικό της μέτοχο, για οποιαδήποτε συναλλαγή αυτού επί μετοχών της.
Η Εταιρεία θα ενημερώσει τους επενδυτές, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, εφόσον λάβει σχετική πληροφόρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης