Πετρέλαιο

Το Κατάρ σχεδιάζει αλλαγές στις επίσημες τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020

tags :
Το Κατάρ σχεδιάζει αλλαγές στις επίσημες τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020
Τα OSPs θα οριστούν με βάση τη διαφορά των Platts Oman / Dubai
Η Qatar Petroleum (QP) ανακοίνωσε σε κάποιους αγοραστές προϊόντων αργού στην Ασία ότι σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει την τιμή του πετρελαίου της στις αρχές του επόμενου έτους σύμφωνα με το Reuters.
Η αλλαγή ακολουθεί την Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) (ADNOC) η οποία ανακοίνωσε  τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα διεθνή συναλλαγή για το αργό  Murban, το οποίο θα ξεκινήσει να τιμολογεί το πετρέλαιο του με βάση τις μελλοντικές τιμές.
Η QP τιμολογεί σήμερα δύο τύπους - Qatar Land και Qatar Marine - σε αναδρομική βάση, αλλά θα προχωρήσει σε προωθητική τιμολόγηση, μια πιο δημοφιλής προσέγγιση που χρησιμοποιούν άλλοι εξαγωγείς αργού στη Μέση Ανατολή όπως η Σαουδική Αραβία που ταιριάζει καλύτερα στον κύκλο συναλλαγών του αργού, ανέφεραν πηγές του Reuters.
H QP ανακοίνωσε OSP για τον Οκτώβριο νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ η Σαουδική Αραβία έχει καθορίσει τις τιμές της για το Δεκέμβριο.

Αλλαγή των τιμών στο πρώτο τρίμηνο

Οι τύποι αργού της Μέσης Ανατολής συνήθως τιμολογούνται με δύο μήνες διαφορά στην αγορά της Ασίας, γεγονός που σημαίνει ότι τα φορτία αργού που φορτώνουν τον Ιανουάριο διαπραγματεύονται επί του παρόντος στη spot αγορά του Νοεμβρίου.
Μεταφέροντας τις τιμές για τις ποιότητες του Qatari μελλοντικά, επιτρέπει στους traders να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ των προμηθειών στη Μέση Ανατολή.
Η QP στοχεύει στην εφαρμογή της αλλαγής των τιμών κατά το πρώτο τρίμηνο και θα τις  καθορίσει με βάση τη διαφορά του μέσου όρου των τιμών Platts Oman και Dubai, σύμφωνα με το reuters.
Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η QP θα θέσει ομοιόμορφες τιμές για λίγους.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του να καθορίσει την αγοραία αξία του αργού πετρελαίου, η QP προσέφερε ένα φορτίο 500.000 βαρελιών  Qatar Marine, το οποίο φορτώθηκε τον Ιανουάριο, ανέφεραν οι traders. Οι προσφορές μπορούν να τιμολογηθούν με βάση τις προσφορές του Ντουμπάι.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης