Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Αντιπαράθεση με φόντο την άρση της μονιμότητας

Αντιπαράθεση με φόντο την άρση της μονιμότητας
Σχεδόν αναίμακτα σε κοινωνικό επίπεδο υπερψηφίστηκε τελικώς από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το οποίο αίρεται η μονιμότητα των νεοπροσλαμβανομένων στη ΔΕΗ.
Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης που δήλωσε περήφανος για το νομοθέτημα που εισηγήθηκε στη Βουλή δέχθηκε σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για συγκεκριμένα άρθρα.
Στο επίκεντρο των πυρών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Χατζηδάκη βρέθηκε το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στη ΔΕΗ με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον καταγγέλλει για δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων και συνθηκών εργασιακού  Μεσαίωνα.
Περιγράφοντας την αντιπαράθεση στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε χθες πως το τελευταίο διήμερο έζησε τον απόλυτο σουρεαλισμό και το απερίγραπτο θράσος από τους «Πινόκιο» της πολιτικής!
Μάλιστα ανήρτησε στο twitter τον Κανονισμό Εργασίας που υιοθετήθηκε το 2017 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες με οποίο καταργήθηκε  η μονιμότητα στην εταιρία και έγραψε: «Ιδού ο Κανονισμός Εργασίας της #ΔΕΗ Ανανεώσιμες που φέρει την υπογραφή του #ΣΥΡΙΖΑ! Με αυτόν το 2017 καταργείται η #μονιμότητα εκεί. Χθες στη #Βουλή είπαν πως ψεύδομαι».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης