Τελευταία Νέα

Απόφαση του ΥΠΕΝ για τη διαδικασία αναδρομικής εκκαθάρισης χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ

Απόφαση του ΥΠΕΝ για τη διαδικασία αναδρομικής εκκαθάρισης χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ
Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΥΠΕΝ
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Ενέργειας, Γ. Θωμά, για τη διαδικασία αναδρομικής εκκαθάρισης των χρεώσεων Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).
Η ανάγκη εκκαθάρισης οφείλεται στην αναπροσαρμογή των χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ στην οποία προχώρησε το ΥΠΕΝ στα τέλη Αυγούστου, με τις νέες χρεώσεις να τίθενται εν ισχύι αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Επομένως, θα πρέπει να επανυπολογισθούν για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 οι υποχρεώσεις των επιμέρους κατηγοριών καταναλωτών, και να δρομολογηθεί η διευθέτηση του πιστωτικού ή χρεωστικού υπολοίπου, το οποίο θα προκύψει από την αντιπαραβολή των ποσών αυτών, με τα χρήματα που κατέβαλαν οι καταναλωτές με βάση τις προηγούμενες χρεώσεις, μέσω των λογαριασμών ρεύματος με ημερομηνία έκδοσης έως και τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπουργική απόφαση του Αυγούστου, αναπροσαρμόστηκαν οι χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που ορίζει η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (C(2018)8884 final/ 13.12.2018), Κάτι που η χώρα μας θα έπρεπε να είχε κάνει από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Παράλληλα, το ΕΤΜΕΑΡ μειώθηκε κατά 25% για τους οικιακούς καταναλωτές και 35% για τους λοιπούς καταναλωτές Χαμηλής Τάσης, αντισταθμίζοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων των ανταγωνιστικών τιμολογίων της ΔΕΗ.

www
.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης