Χρηματιστήριο & Αγορές

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,18% στις 26.961,50 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (27/11) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από τα νέα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξία στις τάξεις των επενεδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,28% στις 23.437,77 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Screen Holdings και Inpex ενισχύθηκαν κατά +4,56% και +1,77% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,93% και τις 6.850,60 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,31% στις 2.127,85 μονάδες, καθώς η μετοχή της LG Electronics κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,85%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,61% στις 11.647,46 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,18% στις 26.961,50 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite έκλεσε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,13% στις 2.903,19 μονάδες.
Χθες, οι αγορές της Wall Street σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, εν μέσω ενίσχυσης στις μετοχές του κλάδου λιανικών πωλήσεων και των εταιρειών που βασίζονται στις καταναλωτικές δαπάνες.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Doanld Trump, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στα τελικά στάδια μίας συμφωνίας», διευκρινίζοντας ότι «πιστεύω ότι μπορεί να πει κανείς πως πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που έγινε ποτέ».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
«Γενικά, βλέποντας τα σχόλια που προκύτπουν, θα έλεγα ότι η κατάσταση τείνει προς μία κατεύθυνση προόδου, αν και με αρκετά αργούς ρυμούς», τόνισε ο επικεφαλής επενδύσεων της Glenmede Trust, Jason Pride.
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,17 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,12% στα 58,34 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 418 χιλ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, ενώ παράλληλα η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται γύρω από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
«Δε θα με εξέπληττε εάν η Σαουδική Αραβία προχωρούσε σε περισσότερες περικοπές στην παραγωγή, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη της αγοράς απ΄ ό,τι τώρα», δήλωσε ο αναλυτής της Again Capital, John Kilduff, προσθέτοντας ότι «οι προθέσεις της Ρωσίας θα αποτελέσουν μία κρίσιμη πτυχή για το μέλλον».
Σημειώνεται ότι η τρέχουσα συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, η οποία ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο, προβλέπει τη μείωση της παραγωγής των χωρών που συμμετέχουν σε αυτή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης