Πετρέλαιο

Σε χαμηλό εξαετίας τα ευρωπαϊκά περιθώρια διύλισης πετρελαίου – Κινούνται σε αρνητικό έδαφος

Σε χαμηλό εξαετίας τα ευρωπαϊκά περιθώρια διύλισης πετρελαίου – Κινούνται σε αρνητικό έδαφος
Ακόμα και τα περιθώρια για τα σύνθετα διυλιστήρια έχουν γίνει αρνητικά   με ποικιλίες αργού  όπως το Urals να γίνουν αντιοικονομικές για  να επεξεργαστούν
Σε αρνητικό έδαφος κινείται το margin των διυλιστηρίων της Βορειοδυτικής Ευρώπης έχοντας υποχωρήσει σε - 0,49 δολάρια το βαρέλι, την Τρίτη 19/11/2019  σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Τα περιθώρια υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2013.
Μια απότομη μείωση των περιθωρίων βενζίνης και πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε την πτώση, με εξαίρεση στα μεσαία αποστάγματα τα οποία διατήρησαν τα συνολικά περιθώρια σε θετικό έδαφος, σύμφωνα με traders.
"Η επιστροφή των διυλιστηρίων από τη συντήρηση έχει μειώσει σημαντικά τα οικονομικά της διύλισης, και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης πετρελαϊκών προϊόντων", ανέφερε σε note η Petromatrix.
Οι traders και οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα διυλιστήρια, ιδιαίτερα  τα απλά που δεν διαθέτουν εξοπλισμό για την αναβάθμιση του πετρελαίου  σε μαζούτ σε πιο πολύτιμα προϊόντα, θα περιόριζαν τις διακυμάνσεις.
 Ο όμιλος Gunvor ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έκλεισε μία από τις δύο μονάδες απόσταξης αργού στο διυλιστήριο πετρελαίου του Ρότερνταμ στις Κάτω Χώρες, καθώς δεν  μπορούσε να «τρέξει» οικονομικά.
Η μονάδα θα είναι κλειστή μέχρι  στο επόμενο Μάρτιο όταν το 88.000 βαρέλι ανά ημέρα διυλιστήριο θα υποβληθεί σε συντήρηση.
"Η εξέλιξη των τιμών δείχνει ότι δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για την τρέχουσα παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων", δήλωσε η Petromatrix.
Ακόμα και τα περιθώρια για τα σύνθετα διυλιστήρια έχουν γίνει αρνητικά τις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν οι traders, με ποικιλίες αργού  όπως το ρωσικό  Urals να γίνουν αντιοικονομικές για  να επεξεργαστούν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης