Ενέργεια

Γ. Στάσσης: Το νομοσχέδιο καθιστά τη ΔΕΗ ισότιμη με τον ανταγωνισμό - Έως τον Ιούνιο οι επιπτώσεις των ΝΟΜΕ

Γ. Στάσσης: Το νομοσχέδιο καθιστά τη ΔΕΗ ισότιμη με τον ανταγωνισμό - Έως τον Ιούνιο οι επιπτώσεις των ΝΟΜΕ
Υπάρχουν όλα τα εργαλεία για την προστασία των εργαζομένων, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας
Επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό καθίσταται η ΔΕΗ χάρις στα μέτρα του νομοσχεδίου, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ.Στάσσης, στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο κ. Στάσσης υπογράμμισε: «Πρέπει να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος όσον αφορά την λειτουργία της επιχείρησης. Είναι αναγκαίο να λειτουργεί ως μεγάλη εταιρεία στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, βελτιώνοντας παράλληλα και την εμπορική της λειτουργία».
Επιπλέον, στη διάρκεια της ομιλίας του, έθιξε το ζήτημα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων για τους νεοπροσληφθέντες, τονίζοντας ότι: «Η Επιχείρηση διαθέτει όλα τα εργαλεία για να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Η ανάταξη και εκσυγχρονισμός της επιχείρησης που «από πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, μετατράπηκε σε έναν μεγάλο ασθενή» θα επιτευχθεί με τρεις τρόπους.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, αυτοί είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας, ο λειτουργικός εκσυγχρονισμός μέσω της ενδυνάμωσης του στελεχιακού δυναμικού, καθώς και η εφαρμογή ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού σχεδίου».
Τέλος, ο κ. Στάσσης έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως «η επιχείρηση διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις και να σταθεί επάξια στον σύγχρονο ανταγωνισμό».
 
Πιθανή απώλεια μεριδίων έως τον Ιούνιο εξαιτίας των ΝΟΜΕ

Τοποθετούμενος στις διευκρινιστικές ερωτήσεις των εισηγητών του σχεδίου νόμου, σημείωσε η επιχείρηση θα συνεχίσει έως τον προσεχή Ιούνιο να υφίσταται τις συνέπειες των ΝΟΜΕ, καθώς έως τότε οι υπόλοιποι πάροχοι θα έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που απέκτησαν σε προηγούμενες δημοπρασίες, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να προσφέρουν ανταγωνιστικά τιμολόγια.
Έτσι, ανέφερε πως είναι πιθανό να συνεχίσει να χάνει πελάτες: «Να μην εκπλαγούμε αν η ΔΕΗ χάνει μερίδια σε μηνιαία βάση, έως τον επόμενο Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Στάσσης εκτίμησε πως φέτος θα διαμορφωθούν στα 300 εκατ. ευρώ οι ζημίες της ΔΕΗ από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, προσθέτοντας πως η απόσυρσή τους επιβάλλεται και για οικονομικούς λόγους.
Πάντως, όπως διευκρίνισε, στην εκπόνηση του σχεδίου απολιγνιτοποίησης θα ληφθούν υπόψη η επάρκεια του συστήματος, οι ανάγκες τηλεθέρμανσης των παρακείμενων πόλεων, καθώς και η προστασία των εργαζομένων. 
Τέλος, σημείωσε ότι οι όποιες προσλήψεις θα γίνουν μεταξύ άλλων με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της εμπορίας της επιχείρησης.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης