Εγκαίνια για υπεράκτιο αιολικό πάρκο 128 MW της Ørsted στην Ταϊβάν

Εγκαίνια για υπεράκτιο αιολικό πάρκο 128 MW της Ørsted στην Ταϊβάν
Είμαστε ευτυχείς που η Ørsted μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της Ταϊβάν, είπε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας
Τα εγκαίνια του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Formosa 1 στην Ταϊβάν, γιορτάζει σήμερα η Ørsted, καθώς πρόκειται για το πρώτο έργο του είδους στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού.
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Formosa 1 είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των Ørsted (35%), JERA (32,5%), Macquarie Capital (25%) και Swancor (7,5%).
Το εν λόγω έργο εδρεύει 6 χλμ. μακριά από την ακτή της επαρχίας Miaoli και έχει δύο φάσεις:
Τον Οκτώβριο του 2016 τοποθετήθηκαν δύο ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa για την πρώτη φάση και ανατέθηκαν επίσημα τον Απρίλιο του 2017.
Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 , περιλαμβάνοντας 20 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa με ισχύ 6 MW. Η συνολική ισχύς παραγωγής της Formosa 1 είναι 128 MW, η οποία μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για 128.000 νοικοκυριά στην Ταϊβάν.
Από την πλευρά του, ο CEO της εταιρείας, Martin Neubert υπογράμμισε πως: «Η Ørsted δημιούργησε το πρώτο αιολικό πάρκο στη Δανία πριν από 28 χρόνια. Έκτοτε, η Ørsted έχει κατασκευάσει περισσότερα από 25 υπεράκτια αιολικά πάρκα. Είμαστε ευτυχείς που η Ørsted μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της Ταϊβάν, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Ørsted στην υλοποίηση του οράματός μας για τη δημιουργία ενός κόσμου που θα βασίζεται αποκλειστικά στην πράσινη ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης