Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Έφτασε στην Αθήνα ο Κινέζος πρόεδρος - Δευτέρα 11/11 στις 16.30 η επίσκεψή του στις εγκατατστάσεις της COSCO

Έφτασε στην Αθήνα ο Κινέζος πρόεδρος - Δευτέρα 11/11 στις 16.30 η επίσκεψή του στις εγκατατστάσεις της COSCO
Στις 11:10 την Δευτέρα 11/11 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
O Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping ήλθε στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, για πραγματοποίηση σημαντικών επαφών με επίκεντρο την οικονομία και την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιώς.
Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 09:50 το πρωί,  θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια, (στις 10:00 π.μ) θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Στις 11:10 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
Στις 16:30 ο Xi Jinping , συνοδευόμενος από τον κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου ο Xi Jinping, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το άρθρο του Κινέζου προέδρου

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και του Πεκίνου, σε όλους τους τομείς υπογραμμίζει με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" , ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,  Xi Jinping, ο οποίος έφθασε λίγο μετά τις 19:00 στην Αθήνα.«Οφείλουμε να αναβαθμίσουμε σταθερά την έμπρακτη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, εμβαθύνοντας στα υπάρχοντα πεδία συνεργασίας και επεκτείνοντας την κλίμακα των επενδύσεων, με το έργο στο λιμάνι του Πειραιά να αποτελεί το 'κεφάλι του Δράκου'», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρόεδρος.
Προσθέτει ότι η Κίνα «είναι πρόθυμη να αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές στους Κινέζους καταναλωτές, ενώ ευελπιστεί ότι η ελληνική αγορά θα παραμένει ανοιχτή προς τις κινεζικές επιχειρήσεις και προϊόντα, επιτρέποντάς μας να παραμείνουμε στενοί εταίροι στο πλαίσιο μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας».
«Οφείλουμε να επιταχύνουμε και να αναβαθμίσουμε από κοινού τη συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», εκμεταλλευόμενοι την καλή γεωγραφική θέση και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ένταξη της Ελλάδας στον Μηχανισμό Συνεργασίας Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (17+1), ενώ θα προωθήσουμε την  έμπρακτη συνεργασία, όπως την  Ταχεία Γραμμή Ξηράς- Θάλασσας Κίνας-Ευρώπης, ωθώντας περαιτέρω την ανάπτυξη της διασύνδεσης της Κίνας με την Ευρώπη, παραμένοντας έτσι υπόδειγμα καλής συνεργασίας των ευρωπαϊκών κρατών με την Κίνα.
Οφείλουμε να προωθήσουμε τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τη συνεργασία.
Με την ομαλή λειτουργία Ινστιτούτου Κομφούκιος και του Κινέζικου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα, θα ενισχύσουμε  τις διαπροσωπικές ανταλλαγές μεταξύ των δυο λαών, εμπνεόμενοι από τη σοφία των δύο αρχαίων πολιτισμών ,ας, παραμένοντας έτσι πρότυπο διαπολιτισμικού διαλόγου» προσθέτει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο  Xi Jinping.     
«Η Κίνα και η Ελλάδα οφείλουν να διδαχθούν από τη βαθιά σοφία των αρχαίων πολιτισμών τους, να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες των αρχαίων χωρών και να προωθήσουν από κοινού την οικοδόμηση ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων βασισμένων στον σεβασμό, στη δικαιοσύνη και στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας πανανθρώπινης κοινότητας με ένα κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα», καταλήγει.
Ο Xi Jinping πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έως τις 12 Νοεμβρίου 2019.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης